Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Κοινός άξονας η εμπορευματοποίηση των πάντων

Με την προωθούμενη αναθεώρηση του άρθρου 24, για μια ακόμα φορά βρίσκονται στο στόχαστρο τα δάση της χώρας, που παραδίδονται βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα, τόνισε στην παρέμβασή της η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπ. Παντελάκη. Υπογράμμισε ότι στην πολιτική της κυβέρνησης, είτε αυτή αφορά τα δάση, είτε την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, υπάρχει ένας κοινός άξονας που δεν είναι άλλος από την εμπορευματοποίηση όλων αυτών των τομέων.

Η βουλευτής επικαλέστηκε το πρόσφατο δημοσίευμα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, σύμφωνα με το οποίο πριν ακόμα συντελεστεί η αναθεώρηση του άρθρου, μέσω της «Κτηματολόγιο ΑΕ» επιχειρείται αποχαρακτηρισμός τεράστιων δασικών εκτάσεων, για να τονίσει ότι η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει με συνέπεια τη δασοκτόνα πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Ηδη, υπογράμμισε, τα μεγάλα συμφέροντα είναι έτοιμα και περιμένουν την αναθεώρηση για να προχωρήσουν σε μεγάλης έκτασης επέλαση κατά των δασικών εκτάσεων με την ανέγερση τεράστιων και κερδοφόρων τουριστικών ή άλλων μονάδων.

Η πολιτική αυτή, είπε η Ελπ. Παντελάκη, θα είναι ο ηθικός αυτουργός στο «μπουρλότο» που θα μπει στα δάση και τις δασικές εκτάσεις και αποτελεί προσαρμογή στα όσα καταστροφικά για το περιβάλλον προέβλεπε το λεγόμενο Ευρωσύνταγμα της ΕΕ.

Αργά το βράδυ ήταν προγραμματισμένη η παρέμβαση στη συνεδρίαση των βουλευτών του ΚΚΕ Ν. Γκατζή, Β. Νικολαΐδου, Δ. Τσιόγκα και του Αγγ. Τζέκη ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ