Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Κάνε απλούς συνειρμούς

Του ΣΤΑΘΗ από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Του ΣΤΑΘΗ από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Τι είπε χτες ο Καραμανλής; «μειοψηφίες δε θέλουν να αλλάξει τίποτα, αλλά, περιθώρια δεν υπάρχουν για ακινησία». Τι διαφορετικό λέει τόσο καιρό ο Παπανδρέου;

Ο,τι κι αν πιστεύεις, αρκεί η ικανότητα να διαβάζεις, για να κάνεις μερικούς απλούς συνειρμούς, με τα δεδομένα που παρουσιάζονται μπροστά σου...

Τι μας λέει η είδηση; Οτι αύριο, την ώρα που εσύ θα βομβαρδίζεσαι με «γκαιμπελισμούς» του στιλ «σκουριασμένες οι ιδέες σου», οι υπουργοί Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα επικυρώνουν μια έκθεση για την «εξισορρόπηση ευελιξίας και ασφάλειας» (να αλλάζεις κάθε μέρα δουλιά έχοντας εξασφαλισμένο ένα «μισθό» «φτωχοκομείου»), όπως και άλλη μια έκθεση: για τη δουλιά ως το θάνατο.

Λέει, ακόμα, η είδηση ότι στις 8 του Μάρτη, τη μέρα που θα διαδηλώνεις για τις συμβάσεις, ήδη στις Βρυξέλλες, οι πρωθυπουργοί θα δεσμεύουν τις χώρες τους με μια σειρά συστάσεις για ακόμα πιο φτηνούς εργάτες.

Ποιοι συμφωνούν; Ολοι τους: Και γαλάζιοι και πράσινοι. Πού συμφωνούν; Στην επιτάχυνση της στρατηγικής της Λισαβόνας, ώστε το ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό κέντρο να γίνει ικανότερο στον ανταγωνισμό του με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Με ποια εργαλεία; Το λέει από το 2000 η στρατηγική της Λισαβόνας: Και με την Παιδεία ως κυρίαρχο εργαλείο.

Που πάει να πει, πως από τη σκοπιά τους οι αστοί έχουν δίκιο που σου λένε: μην ασχολείσαι με την Παιδεία. Γιατί, αν ασχοληθείς «φίδι που τους έφαγε».

... κι αυτοί βιάζονται... να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, αλά «Γκουαντάναμο».

Ετσι, για μια ακόμη φορά επικαλούνται τη «συμφωνία της σιωπηρής πλειοψηφίας»: «οριστικοποιήθηκαν οι συσχετισμοί στην κοινωνία» λέει η κυβερνητική προπαγάνδα και παρουσιάζει καθηγητές και φοιτητές σαν κάτι ζήτουλες που τους πετάς ένα ψίχουλο για να το βουλώσουν.

Πατάνε στο «διαίρει και βασίλευε». Που σημαίνει ότι πρέπει να πάρουν απάντηση με όρους λαϊκού μετώπου, που θα βάζει στη θέση τους διάφορους «Χρυσοχοΐδηδες» αλλά και κάτι άλλους «αριστερούς» που βλέπουν στη θέση των 4 πρυτάνεων τη λύση, δηλαδή, να περάσουν όλα αυτά, αλλά όχι τώρα, όχι με τον κόσμο στο δρόμο, αλλά το καλοκαίρι που είναι μικρότερες οι πιθανότητες να τους πάρουν χαμπάρι.

Ακου τι λέει ο πράσινος: οι φτωχοί πάνε μόνοι τους στις ιδιωτικές σχολές και όχι στα Πανεπιστήμια, δεν τους έστειλε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που από την αρχή του είχε καταγγελθεί ότι θα κάνει αυτό ακριβώς: ταξική εκκαθάριση.

Κι έρχεται ο φονιάς να πει ότι νοιάζεται για το θύμα!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org