Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ερχονται τα χειρότερα

Γρηγοριάδης Κώστας

«Ξεκαθαρίζουμε ότι για να μπορέσουμε να κάνουμε την αναγκαία μεταρρύθμιση, η οποία θα γίνει στην επόμενη τετραετία, πρέπει να εφαρμόσουμε την ισχύουσα νομοθεσία. Υπάρχουν διατάξεις από το 1992, που δεν έχουν εφαρμοστεί. Υπάρχουν δυο ολόκληροι Νόμοι, του 1999 και του 2002, που είναι προς εφαρμογή. Αυτή είναι η αλήθεια». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη και αποτελούν απόσπασμα από τη χτεσινή ομιλία του στην παρουσίαση ιστοσελίδας σχετικής με την ακίνητη περιουσία των Ταμείων. Ο υπουργός της ΝΔ δεν είπε, βέβαια, τίποτα το πρωτόγνωρο, αξίζει, ωστόσο, να καταγραφεί η παραπάνω φράση του για δυο κυρίως λόγους:

Πρώτον, επειδή, για μια ακόμη φορά και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, προαναγγέλλεται ένα ακόμα αντιδραστικό κύμα μεταρρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό από την κυβέρνηση της επόμενης τετραετίας, το οποίο από τώρα επιχειρείται να παρουσιαστεί σαν «αναγκαίο». Και δεύτερον, επειδή ο Σ. Τσιτουρίδης, με ιδιαίτερα κυνικό τρόπο, λέει το αυτονόητο. Οτι, δηλαδή, η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει όσα νομοθέτησε το ΠΑΣΟΚ επί των κυβερνήσεών του, αλλά και η ΝΔ την περίοδο 1991-1993, σαν απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα η αντιασφαλιστική επίθεση σε βάρος των εργαζομένων.

Αυτά για να μην ξεχνάνε οι εργαζόμενοι ότι και στις σαρωτικές «μεταρρυθμίσεις» στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, το ένα χέρι νίβει το άλλο (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) και τα δυο το πρόσωπο (βλέπε κεφάλαιο). Και όταν μεθαύριο βρεθούν μπροστά στην κάλπη, να λάβουν σοβαρά υπόψη τι τους ετοιμάζουν και ο ένας και ο άλλος, αν τους ενισχύσουν με την ψήφο τους...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ