Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ, ΞΕΣΗΚΩΣΟΥ!

ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ: «Η κυβέρνηση επιχειρεί τώρα να κάνει ό,τι θα έπρεπε να είχε κάνει από την αρχή: αναζητεί συμμαχίες μέσα στο χώρο της πανεπιστημιακής κοινότητας - εν προκειμένω δίνει στις πρυτανικές αρχές και χώρο αλλά και κονδύλια να συμμαζέψουν τα κομμάτια του πανεπιστημιακού παζλ. Και το σημαντικότερο: τις απελευθερώνει από τους φοιτητοπατέρες» (από το κύριο άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΜΕ ΑΛΛΟΘΙ ΤΙΣ ΣΙΩΠΕΣ: «Ολο αυτό το ετερόκλητο μπλοκ οχυρώθηκε πίσω από λέξεις που για την ελληνική κοινωνία έχουν χάσει προ πολλού τη σημασία που τους αποδίδετο στο παρελθόν (...) η κοινωνία τους προσπέρασε. Ο ξύλινος λόγος, οι φράσεις - κλισέ, ο ακτιβισμός της φιγούρας και της βαβούρας και οι πορείες - παρελάσεις αλά Σοβιέτ με κόκκινες σημαίες δεν την αφορούν. Από τη στιγμή που οριστικοποιήθηκαν λοιπόν οι συσχετισμοί στην κοινωνία ήταν θέμα χρόνου να επιτύχει η κυβέρνηση συμφωνία με τους δυνατούς κρίκους. Οι πρυτάνεις πήραν την αυτονομία που ήθελαν, οι φοιτητές "παίρνουν" το περίφημο "2ν" ως ανώτατο χρόνο περάτωσης σπουδών, την καθολική συμμετοχή στην ψηφοφορία για πρυτάνεις, τη δυνατότητα επιλογής συγγράμματος, υποτροφίες κ.ά.» (ο Μανώλης Κοττάκης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: «Ο φόβος του πολιτικού κόστους καθοδηγεί την κυβέρνηση και στο θέμα της λεγόμενης μεταρρύθμισης στην παιδεία (...) ο νόμος πλαίσιο (...) δεν περιλαμβάνει τελικά καμία ουσιαστική αλλαγή στη λειτουργία των ΑΕΙ και των ΤΕΙ ακριβώς γιατί η κυβέρνηση δε θέλει να αντιπαρατεθεί - σε προεκλογικό χρόνο - με την εκπαιδευτική κοινότητα» (το θέμα στο «ΕΘΝΟΣ»).

...ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΗΞΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες σήμερα είναι πολύ διαφορετικές απ' ό,τι πριν από 30 χρόνια. Αυτό που μας διαφεύγει δυστυχώς είναι ότι ήδη εδώ και αρκετά χρόνια το ελληνικό πανεπιστήμιο γίνεται όλο και πιο ταξικό, καθώς όλο και περισσότεροι νέοι από τα κατώτερα κοινωνικο-οικονομικά στρώματα αδυνατούν να μπουν σ' αυτό και υποχρεώνονται να προσφύγουν στις ιδιωτικές σχολές» (ο Μ. Χρυσοχοΐδης εξηγεί γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των ιδιωτικών ΑΕΙ / «ΤΑ ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ