Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Τ. Νεράτζης γυρνάει στην Ευρώπη και επικαλούμενος το πλαίσιο της ΕΕ ζητά ηλεκτρικό ρεύμα για το καλοκαίρι, μιλώντας για την ανάπτυξη του «διασυνοριακού εμπορίου ηλεκτρικής ενέργειας». Το έκανε με έμφαση στη Βουλγαρία, παρά τω πλευρώ του Προέδρου της Δημοκρατίας, το έκανε και στο Βουκουρέστι στη συνέχεια της προεδρικής περιοδείας.

Στο εσωτερικό, ο γγ του υπουργείου Ν. Στεφάνου, προμελετημένα και προσεκτικά έθεσε το θέμα της δύσκολης χρονιάς και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος έδωσε πληροφορίες για τη στάθμη των υδάτινων ταμιευτήρων της ΔΕΗ. Αν όλα πάνε καλά, στην κυβέρνηση θα το χρωστάμε, αν συμβεί το «κακό» - που δεν αποκλείεται - η ανομβρία θα φταίει και γενικά ο κακός μας ο «καιρός».

Στο τέλος, όμως, όλα και όλοι (τους) καταλήγουν στα τιμολόγια. Μας ταλαιπωρεί η ανομβρία; Η λύση είναι η αύξηση των τιμολογίων. Αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου; Να αυξηθούν τα τιμολόγια. Κερδοσκοπούν οι ιδιώτες «παραγωγοί», «έμποροι», «μεγάλοι καταναλωτές»; Να αυξηθούν τα τιμολόγια. Η «λύση» για όλα είναι η αύξηση των οικιακών τιμολογίων της ΔΕΗ, όπως η ασπιρίνη είναι το φάρμακο «διά πάσαν νόσον».

Ετσι τους συμφέρει, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να το δεχτεί κι ο λαός...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ