Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενδείξεις ενοχής για τον Μαντούβαλο

«Σοβαρές ενδείξεις ενοχής» σε βάρος του Πέτρου Μαντούβαλου, διαπιστώνουν οι τρεις εφέτες του Συμβουλίου Εφετών, που αποφάσισαν την επιβολή των περιοριστικών όρων στον κατηγορούμενο βουλευτή της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγύησης 70.000 ευρώ για την εμπλοκή του στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.

«Η επίκληση από τον Π. Μαντούβαλο των δυνατοτήτων του γραφείου του - αθωώνοντας ή φυλακίζοντας κατηγορουμένους - αναδεικνύουν προσωπικότητα με εδραιωμένη την αντίληψη ότι έχει τη δυνατότητα να ελέγχει και να κατευθύνει κατά το δοκούν την ποινική διαδικασία, την οποία εκλαμβάνει περισσότερο ως υπόθεση μεγάλων δικηγορικών γραφείων και όχι ως διαδικασία για τη διερεύνηση αξιοποίνων πράξεων», σημειώνουν χαρακτηριστικά στο βούλευμά τους οι εφέτες, προσθέτοντας: «Τον εξακολουθητικό τρόπο τέλεσης των αξιοποίνων πράξεων για μεγάλο διάστημα, σε χρόνο μάλιστα που ο κατηγορούμενος είχε και τη βουλευτική ιδιότητα, την οποία δε δίστασε να εκμεταλλευτεί για δικό του όφελος».

Τέλος, τονίζουν: «Τη σοβαρή πιθανότητα να μην εμφανιστεί στο μέλλον ενώπιον των δικαστικών αρχών δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος αμέσως μόλις κλητεύτηκε από τον ανακριτή για συμπληρωματική απολογία εμφανίστηκε ενώπιόν του, καθώς ως δικηγόρος γνωρίζει ότι η μη εμφάνισή του συνεπάγεται και την προσωρινή του κράτηση. Γνώριζε ότι είχε συμφέρον να προσέλθει να απολογηθεί για να αποσείσει τις σε βάρος του κατηγορίες και να αντικρούσει τα επιβαρυντικά στοιχεία εν όψει και του γεγονότος ότι τελούσε με την πεποίθηση ότι θα αφηνόταν ελεύθερος, όπως είχε συμβεί και μετά την πρώτη του απολογία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ