Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Φλεβάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9709

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Νέα αγωνιστικά ραντεβού Τετάρτη και Πέμπτη

Νέα παλλαϊκά αγωνιστικά ραντεβού έχουν οριστεί για την Τετάρτη και την Πέμπτη, από φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικούς, γονείς κι εργαζόμενους. Στο στόχαστρό τους η επίθεση ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης, με την επιχείρηση αναθεώρησης του άρθρου 16, το νέο νόμο - πλαίσιο και άλλες ρυθμίσεις, και βασικό αίτημά τους η αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν Παιδεία για όλους.


ΣΕΛ.  9

ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ τα εργασιακά δικαιώματα
  • Κατάπτυστο ψήφισμα για τη Στρατηγική της Λισαβόνας στήριξαν οι ευρωβουλευτές των δύο κομμάτων στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου
  • Ακόμη πιο αποφασιστικά με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις κινητοποιήσεις στις 8 και στις 29 του Μάρτη για τις κλαδικές Συμβάσεις

Το αποκαλυπτικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου την περασμένη Τετάρτη, αφορά στην εξέλιξη της αντιδραστικής στρατηγικής της Λισαβόνας και φανερώνει τόσο τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ευρωένωσης όσο και την ένταση της αντιλαϊκής - αντεργατικής επίθεσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη στις χώρες - μέλη, επιδιώκοντας το ξεθεμελίωμα όλων όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει. Το ψήφισμα κατέθεσαν από κοινού Λαϊκοί, Σοσιαλδημοκράτες και Φιλελεύθεροι και το υπερψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η αντεργατική αυτή επίθεση της συμμαχίας κεφαλαίου - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ, αλλά και η πρόσφατη εξαγγελία της κυβερνητικής εισοδηματικής πολιτικής των αυξήσεων - κοροϊδίας, προσδίδουν ιδιαίτερη σημασία στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των ταξικών δυνάμεων για τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις. Ηδη οκτώ Ομοσπονδίες εργαζομένων και δεκάδες - μέχρι στιγμής - Εργατικά Κέντρα και σωματεία σε όλη τη χώρα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης.


ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Αφορμή για νέα κέρδη του κεφαλαίου

Η έντονη προβολή των κινδύνων από τις κλιματικές αλλαγές γεννά πλήθος ερωτηματικών για τη σκοπιμότητά της. Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στο γεγονός, πως το κεφάλαιο - η ασύδοτη αντιπεριβαλλοντική δράση του οποίου είναι η μοναδική αιτία του προβλήματος - βρήκε καινούριους τρόπους να πολλαπλασιάσει τα κέρδη του. Για παράδειγμα οι εκπρόσωποί του στα όργανα της ΕΕ βρήκαν ευκαιρία να προωθήσουν πολιτικές που στοχεύουν στην πλήρη απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας, όπως και των επενδύσεων σε νέες εναλλαχτικές πηγές από τα μεγάλα μονοπώλια.


ΣΕΛ.  12  -  13

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ο Νίκος Παρασχάκης, μετανάστης στη Δανία, στη μνήμη του πατέρα του Χρήστου Παρασχάκη, μαχητή του ΔΣΕ και του ανιψιού του Προκόπη Πάτζαρη που πέθανε πρόσφατα, προσέφερε, μέσω ΚΟ Δανίας, το ποσό των 3.500 κορονών για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης.



ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
Υπερδιπλασιάστηκαν οι τιμές σε μια 10ετία

Από το 1995 έως το 2004, οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν κατά 134%, με μεγάλους κερδισμένους τους κατασκευαστές (που φούσκωναν ελεύθερα τις τιμές) και την αντιλαϊκή φορολογία.


Λ. Τ.


ΣΕΛ.  17

Motion Team

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Με αφετηρία τη βδομάδα που μας έρχεται, οι αγρότες εντείνουν τον αγώνα τους κατά της αντιαγροτικής πολιτικής, με νέο γύρο μαζικών κινητοποιήσεων και πιο προωθημένες μορφές πάλης.


ΣΕΛ.  14
ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ
Σχέδια εμπορευματοποίησης

Μια συνέντευξη με την Αικ. Σταυροπούλου - Γκιόκα, διευθύντρια του Ανοσολογικού και Εθνικού Κέντρου Ιστοσυμβατότητας, σχετικά με τη δωρεά οργάνων σώματος και ιστών.


ΣΕΛ.  18  -  19
ΡΩΣΙΑ
Διαπραγματεύεται «ρόλο» στο ιμπεριαλιστικό σύστημα

Το περιεχόμενο της ομιλίας του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην «43η Διεθνή Διάσκεψη του Μονάχου», επιβεβαιώνει πως ο στόχος είναι να «παζαρέψει» έναν καλύτερο ρόλο στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα


ΣΕΛ.  20  -  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ