Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9710

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 9 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ
Πλατύ κάλεσμα αγώνα για τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις

Κοινό κάλεσμα αγώνα για τις Συλλογικές Συμβάσεις, συμμετέχοντας μαζικά στα συλλαλητήρια στις 8 του Μάρτη και στην απεργία που έχουν κηρύξει οι ταξικές δυνάμεις για τις 29 του ίδιου μήνα, απευθύνουν με ανακοίνωσή τους 9 Ομοσπονδίες οι οποίες συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  3

ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ από το σύνολο του λαού

Με το νομοσχέδιο ιδιωτικοποιούνται και υποβαθμίζονται τα πανεπιστήμια και πλήττονται καίρια το ακαδημαϊκό άσυλο, το φοιτητικό κίνημα, η ελεύθερη συνδικαλιστική και πολιτική δράση

Η κυβέρνηση παρουσίασε χτες το νομοσχέδιο για την ανώτατη παιδεία προπαγανδίζοντας ότι πρόκειται για εγχείρημα ποιοτικής αναβάθμισης. Στην πραγματικότητα, το νομοσχέδιο επιβάλλει στα ιδρύματα να λειτουργήσουν ανταποδοτικά, σαν επιχειρήσεις, με μάνατζερ, με τετραετή επιχειρησιακά προγράμματα. Πρόκειται για καθαρή ιδιωτικοποίηση και υποβάθμιση των πανεπιστημίων, ενώ με ένα αντιδραστικό οπλοστάσιο για το ακαδημαϊκό άσυλο και τους εσωτερικούς κανονισμούς λειτουργίας των ιδρυμάτων επιχειρεί καίρια να χτυπήσει το φοιτητικό κίνημα, την ελεύθερη συνδικαλιστική και πολιτική δράση. Γι' αυτό πρέπει να απορριφθεί από το σύνολο του λαού, όπως έχει απορριφθεί με τους αγώνες της μεγάλης πλειοψηφίας των φοιτητών και σπουδαστών. «Η απάντηση σπουδαστών - φοιτητών - εργαζομένων πρέπει να είναι η διαμόρφωση κοινού μετώπου και κλιμάκωση της πάλης για ενιαία δημόσια δωρεάν Παιδεία, για πανεπιστήμια και έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι του κέρδους», τονίζει το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  7  -  9

Motion Team

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Σήμερα στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα

Στο δρόμο! Εκεί δίνεται ήδη η απάντηση του λαϊκού κινήματος στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο της Παιδείας. Χτες, την ώρα που η υπουργός Παιδείας παρουσίαζε το νέο νόμο -πλαίσιο, φοιτητές και σπουδαστές διαδήλωναν έξω από το υπουργείο Παιδείας, ενώ στη Θεσσαλονίκη γινόταν ολοήμερη συμβολική κατάληψη στην Εγνατία (ενθ. φωτ.). Σήμερα, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, η Ενωση Γονέων Αθήνας και δεκάδες φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος καλούν σε συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα, ενώ για αύριο έχει εξαγγελθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.


ΣΕΛ.  10  -  11


9η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Συνεδρίαση της ομάδας εργασίας

Το Σάββατο, 24 του Φλεβάρη, το ΚΚΕ θα φιλοξενήσει στην Αθήνα την προπαρασκευαστική συνάντηση της ομάδας εργασίας για την 9η Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων το 2007.


ΣΕΛ.  6
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Συντονίζουν τον αγώνα τους

Στη Θεσσαλία, στη Βόρεια και τη Δυτική Ελλάδα, οι αγρότες βρίσκονται σε θέση μάχης, ξεκινώντας νέο κύκλο κινητοποιήσεων, με κορύφωση τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, στις 18 Μάρτη.


ΣΕΛ.  21
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Νέες ανατροπές σε εργασιακά δικαιώματα

Δύο εκθέσεις, που λειτουργούν σαν «μαστίγιο» για την επιτάχυνση των παραπέρα ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις και τα συστήματα Κοινωνικής Ασφάλισης των κρατών - μελών, παρουσίασε τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


ΣΕΛ.  23
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τα προβλήματα των γιατρών στα πλοία

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τα τεράστια προβλήματα των γιατρών στα πλοία, δυο μήνες μετά την έναρξη του θεσμού και το άλυτο πρόβλημα της παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


ΣΕΛ.  22

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ