Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με δύναμη και αποφασιστικότητα για τις μάχες που έρχονται

Χαιρετιστήριο μήνυμα του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ προς τα μέλη και φίλους της ΚΝΕ και τις χιλιάδες των νέων και του λαού που πήραν μέρος στις εκδηλώσεις του 24ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή"

Τη μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων του 24ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" ως ασφαλή δείκτη των ισχυρών δεσμών, που σφυρηλατεί η ΚΝΕ με τη νεολαία στους καθημερινούς, μικρούς και μεγάλους αγώνες επισημαίνει σε χαιρετιστήριο μήνυμά του το Γραφείο του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ."Με μεγαλύτερη ωριμότητα, εμπειρία και ενθουσιασμό, παίρνουμε αποφασιστικές πρωτοβουλίες στο νεολαιίστικο κίνημα, ώστε να αναπτύξει ολόπλευρα η νεολαία τις διεκδικήσεις και τους αγώνες της", τονίζει και χαιρετίζει τους χιλιάδες νέους που πήραν μέρος στις εκδηλώσεις του κεντρικού Φεστιβάλ, καθώς και τα μέλη και φίλους της ΚΝΕ που, με την εθελοντική τους δουλιά, έστησαν και προπαγάνδισαν το Φεστιβάλ.

Το χαιρετιστήριο μήνυμα του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ έχει ως εξής:

"Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των νέων και του λαού της Αθήνας που πήραν μέρος στην κορύφωση των εκδηλώσεων του 24ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ, το τετραήμερο 17 - 20 Σεπτέμβρη στην Πανεπιστημιούπλη των Ιλισίων. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και ειδικά το κεντρικό τετραήμερο, χαρακτηρίστηκαν από την έκρηξη συμμετοχής της νεολαίας και του λαού της Αθήνας, συνεχίζοντας και σταθεροποιώντας την ανοδική πορεία των τελευταίων χρόνων. Δίκαια, λοιπόν, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ καθιερώθηκε και χαρακτηρίζεται σαν ένα μεγάλο, κορυφαίο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός κάθε Σεπτέμβρη.

Η μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων είναι ασφαλής δείκτης των ισχυρών δεσμών που σφυρηλατεί η Οργάνωσή μας με τη νεολαία στους καθημερινούς, μικρούς και μεγάλους αγώνες για τα προβλήματα και τα δικαιώματά της, εκεί όπου ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται οι νέοι άνθρωποι. Αποτελεί αυτή η επιτυχία πρόκριμα και σοβαρή παρακαταθήκη για τη διεύρυνση της απήχησης της πολιτικής του ΚΚΕ. Ο πολιτικός λόγος που αρθρώνει σήμερα το Κόμμα μας μπορεί να αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη εμβέλεια, να συσπειρώνει όλο και περισσότερες μάζες νέων ανθρώπων.

  • Με τις κεντρικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκε μια μεγάλη διαδρομή του 24ου Φεστιβάλ σ' όλη την Ελλάδα. Πάνω από 300 εκδηλώσεις σε πρωτεύουσες νομών, σε πόλεις και χωριά σ' όλη τη χώρα, μετέφεραν σάλπισμα δημιουργίας και αντεπίθεσης για ό,τι μας ανήκει. Η ΚΝΕ συναντήθηκε και συνομίλησε με χιλιάδες νέους για όλα όσα μας στερεί η κυρίαρχη πολιτική. Ενωσε την οργή και την αγανάκτηση που δημιουργεί η πολιτική του καπιταλιστικού "εκσυγχρονισμού" στη νέα γενιά, με την ανάγκη του αγώνα. Με την ανάγκη της συμπαράταξης, της συσπείρωσης γύρω απ' την πρωτοπόρα θεωρία και πολιτική του ΚΚΕ, γιορτάζοντας τα 80 χρόνια ζωής και δράσης του. Ενωσε την οργή και την αγανάκτηση των νέων με την αξία της οργανωμένης πάλης, μέσα απ' τις γραμμές της ΚΝΕ. Της Οργάνωσής μας, που κλείνει φέτος 30 χρόνια στην πρώτη γραμμή του νεολαιίστικου κινήματος, στο πλευρό του ΚΚΕ. Που η πρωτοπόρα δράση της την αναδεικνύει στο νου, στη φωνή και στη δύναμη της νεολαίας.
  • Ενας νέος, δυναμικός αέρας φουσκώνει τα πανιά της Οργάνωσής μας. Οπλίζοντάς μας με δύναμη και αποφασιστικότητα για τις σοβαρές μάχες που έχουμε μπροστά μας. Στη μάχη, για να υπερψηφιστούν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Αντεπίθεσης στις Δημοτικές Εκλογές, κάνοντας ένα σοβαρό βήμα στην προσπάθεια συγκρότησης του Λαϊκού Μετώπου. Για να δώσει η νεολαία το δικό της μήνυμα αντίστασης στα κελεύσματα της κυρίαρχης πολιτικής και μέσα απ' τις εκλογές. Με μεγαλύτερη ωριμότητα, εμπειρία και ενθουσιασμό, παίρνουμε αποφασιστικές πρωτοβουλίες στο νεολαιίστικο κίνημα, ώστε να αναπτύξει ολόπλευρα η νεολαία τις διεκδικήσεις και τους αγώνες της.

Απευθύνουμε ένα μεγάλο "μπράβο" στις Οργανώσεις Αθήνας - Σπουδάζουσας - Πειραιά της ΚΝΕ, που, με την αποφασιστική συμβολή του Κόμματος, ετοίμασαν, έστησαν και προπαγάνδισαν τη μεγαλειώδη συνάντηση της νεολαίας με το ΚΚΕ. Η ακούραστη και εθελοντική προσφορά των χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ, που δούλεψαν γι' αυτό το Φεστιβάλ, ήταν αναγκαία προϋπόθεση, αλλά ταυτόχρονα και η ουσιαστική εγγύηση της επιτυχίας του.

Εμπρός λοιπόν! Με νέες δυνάμεις και χωρίς καμιά καθυστέρηση στον αγώνα για γερή και μαζική ΚΝΕ. Ζήτω τα 80 χρόνια του ΚΚΕ! Ζήτω τα 30 χρόνια της ΚΝΕ! Συνεχίζουμε!"

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σταθμός στην πάλη του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος(2010-12-12 00:00:00.0)
Ελπιδοφόρο μήνυμα ανάτασης(2010-09-22 00:00:00.0)
Το θέμα του σοσιαλισμού εξακολουθεί να απασχολεί τη νεολαία(2004-12-16 00:00:00.0)
Εντυπωσιακή η συμμετοχή της νεολαίας(2003-09-02 00:00:00.0)
Με φουσκωμένα πανιά για τους αγώνες που έρχονται(1997-09-28 00:00:00.0)
Νεανικό αντιιμπεριαλιστικό αντάμωμα στην Κούβα(1997-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ