Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλλιώτικοι, δικοί μας κόσμοι

Οι νύχτες μας, στο Φεστιβάλ, είχαν όνομα και τα λόγια ήταν αληθινά, μιλούσαν στις καρδιές μας. Η βροχή του Σαββάτου το μόνο που πέτυχε ήταν να ζεστάνει περισσότερο το όνειρο.

Οι "Βάντε Ρετρό",που άνοιξαν το κυριακάτικο πρόγραμμα της Νέας Μουσικής Σκηνής,μας τραγούδησαν τις "νύχτες δίχως όνομα", που μας αφορούσαν στο μέτρο όλων όσων ζούμε στην καθημερινή μας ζωή. Αυτών των ανεκπλήρωτων ονείρων, που μας κάνουν πιο δυνατούς στην αντίσταση και τον αγώνα. Στη συνέχεια η Χαρά Αργυροπούλου με τον Νίκο Τουλιάτο παρουσίασαν μια μουσική παράσταση με τίτλο: "Η Ελλάδα με τα χίλια πρόσωπα".

Ο Νίκος Τουλιάτος δήλωσε: "Εκτός από δύο - τρεις φορές τα υπόλοιπα 21 χρόνια συμμετέχω πάντα στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Παλιότερα βέβαια και ως ενεργότερο μέλος του χώρου. Θεωρώ, αν μη τι άλλο, ότι τουλάχιστον στους χώρους των Φεστιβάλ συμβαίνει κάτι με τον πολιτισμό. Και εννοώ ότι αποτελούν μια όαση έστω και για λίγες μέρες, μέσα σε μια χρονιά που δε συμβαίνει απολύτως τίποτα. Είναι σημαντικό και τιμή για μένα, που συμμετέχω σ' ένα Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή"". Αλλά και η Χαρά Αργυροπούλου εξέφρασε τη χαρά για τη συμμετοχή της: "Εύχομαι το Φεστιβάλ της ΚΝΕ να συνεχίσει ακάθεκτο, να γίνεται κάθε χρόνο όλο και καλύτερο. Αλλωστε είναι μεγάλη χαρά για μένα που συμμετείχα".

Ο κόσμος ολοένα πλήθαινε για να υποδεχτεί τον Νίκο Πορτοκάλογλου,ο οποίος, βγαίνοντας στη σκηνή, κάλεσε τους φίλους του κοντά για να τραγουδήσουν μαζί το "Βαλκανιζατέρ".Μαζί και για τις "δυο αγάπες". Κι εκεί χωρίς να το καταλάβουμε ξαφνικά "μπλέξανε οι φωνές μας" και συμφωνήσαμε πως "ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό, σε κάνει πιο ζωντανό". Η ζωντάνια στην πρώτη θέση υποσχέθηκε στην ελπίδα "να βρούμε αλλιώτικους δικούς μας κόσμους, κρυμμένους θησαυρούς",γιατί "τα παιδιά στην κερκίδα, είναι η μόνη σου ελπίδα, σταυρωμένη πατρίδα, μες τα μάτια σου είδα, της ανάστασης φως".Τα μηνύματα των στίχων διαδέχονταν το ένα το άλλο. Ενα λιγότερο γνωστό τραγούδι, που συγκίνησε όμως τους θεατές, ήταν το "Δυο ξένοι", που μιλάει για έναν Βορειοηπειρώτη και έναν Ελληνα. "Παλιά πατρίδα μου χαμένη, σύνορα κλειστά στο χτες, και καινούρια μου πιο ξένη, ξένος είμαι δυο φορές... Ξένος εσύ, ξένος εγώ, αν ψάξουμε μαζί, θα βρούμε, δεν μπορεί, του νόστου το νησί"...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ