Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στην υπηρεσία των αφεντικών

Εμπαίζει τους εργαζόμενους και τα δίνει όλα στα αφεντικά ο υποψήφιος νομάρχης του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά, Δημήτρης Σαράφογλου.Χτες, παρουσία εκπροσώπων των λεγόμενων "παραγωγικών" τάξεων, αναφέρθηκε στις προτάσεις του συνδυασμού του για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

"Βιοτέχνες, βιομήχανοι και επιχειρηματίες θα είναι ένας από τους θεμέλιους λίθους του προγράμματός μας", είπε, ξεκαθαρίζοντας, έτσι, ποιων τα συμφέροντα θα υπηρετήσει εάν εκλεγεί νομάρχης...

Εκεί, όμως, που ο εμπαιγμός προς τους εργαζόμενους ξεπέρασε τα όρια της πρόκλησης, ήταν όταν αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της ανεργίας γενικά και ειδικότερα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Η πρότασή του ήταν η διοργάνωση αναπτυξιακού συνεδρίου για την εξαγωγή συμπερασμάτων και τη λήψη δεσμεύσεων, ώστε "στα πλαίσια των ρεαλιστικών δυνατοτήτων που υπάρχουν να αντιμετωπιστεί η ανεργία της Ζώνης". Το δεύτερο μέτρο που πρότεινε ήταν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, που θα εξασφαλίσουν 500 θέσεις εργασίας, όταν είναι γνωστό ότι, λόγω της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, έχουν, ήδη, χαθεί χιλιάδες θέσεις δουλιάς στη Ζώνη.

Και για να μη μείνει καμία αμφιβολία για το ποια πολιτική υποστηρίζει και θα εφαρμόσει ο Δημήτρης Σαράφογλου, αναφερόμενος στο λιμάνι, αφού υποκριτικά ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, τάχθηκε υπέρ, λέγοντας ότι το νέο καθεστώς λειτουργίας του πρέπει "να διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό το δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού, αλλά η μορφή να είναι ευέλικτη".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ