Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Δεν ξεχνούν - τιμωρούν με την ψήφο τους

Ανακοινώσεις στήριξης των αγωνιστικών συνδυασμών

Κάλεσμα προς όλους τους συνταξιούχους να σκεφτούν σοβαρά τι θα ψηφίσουν στις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές - "γιατί ψηφίζοντας συνδυασμούς, που προέρχονται από κόμματα τα οποία έχουν εκφραστεί υπέρ της Συνθήκης του Μάαστριχτ, ψηφίζουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης δίνοντας δύναμη στην ΤΑ, να γίνει το μακρύ χέρι που θα χωθεί ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη μας" - απευθύνουν με διακήρυξή τους 25 συνδικαλιστές των Συνταξιουχικών Σωματείων Πειραιά.

Οι 25 συνδικαλιστές, "μετά από πολλή σκέψη, προβληματισμό αλλά και με ευθύνη", προτείνουν στους συναδέλφους τους συνταξιούχους να ψηφίσουν στον Πειραιά τον Π. Σαλπέα,στο Κερατσίνι την Ελ. Παπαδοπούλου,στη Νίκαια τηνΒέρα Νικολαϊδου,στη Δραπετσώνα τον Ν. Μπεάζογλου,στον Κορυδαλλό τονΝ. Θέμελη,στον Ρέντη τον Βαγγέλη Κυριακού και στο Πέραμα τον Γιάννη Πατσιλινάκο.Επίσης, για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση προτρέπουν τους συνταξιούχους να ψηφίσουν τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ), με επικεφαλής την Ελπίδα Παντελάκη.

"Η ανάδειξη των πιο πάνω αγωνιστών υποψηφίων θα είναι για το συνταξιουχικό κίνημα και το λαό το στήριγμα στους δύσκολους καιρούς που μας περιμένουν", επισημαίνουν στη διακήρυξή τους. Και καταλήγουν, τονίζοντας πως απαίτηση των συνταξιούχων είναι να αναδειχτούν στην ΤΑ και ΝΑ "άνθρωποι που θα σκύψουν το κεφάλι με ενδιαφέρον στα προβλήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, άνθρωποι που θα βρεθούν συμπαραστάτες στους αγώνες μας".

Συνταξιούχοι ΤΣΑ

"Η επιλογή σ' αυτές τις εκλογές πρέπει να είναι μία: Η ανάδειξη συνδυασμών, που παλεύουν για μια Αυτοδιοίκηση συμμετοχής, διεκδίκησης και αντίστασης. Γιατί, μόνο έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να ανοίξουμε το δρόμο, για να δημιουργηθούν και στην ΤΑ εστίες και μετερίζια αγώνα που θα ενισχύουν τις προσπάθειές μας".

Αυτή είναι η προτροπή που δίνει προς τους συνταξιούχους, ενόψει των εκλογών του Οκτώβρη, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΤΣΑ Αθηνών - Περιχώρων "Ο Αγιος Χριστόφορος". Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος επισημαίνει πως οι εκλογές αυτές έχουν βαθιά πολιτικό χαρακτήρα, "καθώς σε αυτές θα κριθεί η κυβερνητική πολιτική και ειδικότερα η αντισυνταξιουχική πολιτική της".

Υπογραμμίζει, παράλληλα, πως οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν, γι' αυτό και θα τιμωρήσουν με την ψήφο τους τους κυβερνητικούς υποψήφιους και όλους ανεξαιρέτως τους υπηρέτες του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, όλους αυτούς που αποδέχονται την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις κατευθύνσεις της, όλους τους περιοδεύοντες δημοτικούς ...θιάσους, τους αδίστακτους λαϊκιστές, τους υποσχεσιολόγους και ρουσφετολόγους, όλους αυτούς που ανακαλύπτουν κάθε τέσσερα χρόνια τις γειτονιές και τα προβλήματα του λαού.

Να σημειωθεί πως ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΤΣΑ Αθηνών - Περιχώρων "Ο Αγιος Χριστόφορος" στη συνεδρίασή του, που έγινε στις 17 Σεπτέμβρη, αποφάσισε ομόφωνα να δημιουργήσει επιτροπή στήριξης των αγωνιστικών συνδυασμών, των δημάρχων και των νομαρχών που "θα ασχοληθούν ουσιαστικά με τα προβλήματα που μας καίνε".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ