Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ "ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ"
Η ψήφος όπλο ενάντια στα σχέδια διάλυσης

Στο Ανατολικό Αεροδρόμιο περιόδευσαν χτες οι Θεοχάρης Παπαμάργαρης και Αντώνης Αντύπας

Υπερεντατικοποίηση της εργασίας, συρρίκνωση και δυσλειτουργία τομέων, καθώς και έλλειψη προσωπικού είναι μερικά από τα προβλήματα που διαπίστωσαν, κατά τη χτεσινή τους περιοδεία στο Ανατολικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού, οι Θεοχάρης Παπαμάργαρης, υποψήφιος νομάρχης Αθήνας και ο Αντώνης Αντύπας, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ).

Προβλήματα, που σε συνδυασμό με την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση τομέων της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", οδηγούν τους εργαζόμενους στην αβεβαιότητα για το μέλλον, τόσο το δικό τους όσο και της επιχείρησης.

"Είναι φανερό πως η κυβέρνηση σχεδιάζει την ιδιωτικοποίηση της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", τη συρρίκνωση του εθνικού αερομεταφορέα", τόνισε μιλώντας στους εργαζόμενους ο Θεοχάρης Παπαμάργαρης. Στην κατεύθυνση αυτή - συνέχισε - η κυβέρνηση σκοπεύει, κατά τη μεταφορά του αεροδρομίου του Ελληνικού στα Σπάτα, να "αφήσει πίσω" τους μισούς εργαζόμενους. Δηλαδή, δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως και οι εφτά χιλιάδες περίπου εργαζόμενοι, μαζί και η τεχνογνωσία και εμπειρία που "κουβαλάνε", θα είναι και αύριο, στα Σπάτα στις θέσεις τους.

Την ίδια στιγμή, όπως επισήμαναν οι εργαζόμενοι στους υποψηφίους της ΝΑΣ, η διοίκηση της "Ολυμπιακής" προσανατολίζεται, για μια ακόμα φορά, σε αλλαγή του διευθύνοντα συμβούλου της επιχείρησης, κάτι που προσθέτει στην αβεβαιότητά τους. "Οι εργαζόμενοι στην "Ολυμπιακή" βιώνουν τη λαίλαπα της κυβερνητικής πολιτικής", τόνισε ο Θ. Παπαμάργαρης. Και δήλωσε τη συμπαράσταση της ΝΑΣ στον αγώνα των εργαζομένων να αναβαθμιστεί ο εθνικός μας αερομεταφορέας, ώστε να λειτουργεί προς όφελος της χώρας και του επιβατικού κοινού. Στο σημείο αυτό ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας, αναφέρθηκε και στην τακτική της κυβέρνησης να αλλάζει συνεχώς συμβούλους - που έρχονται και παρέρχονται - στην επιχείρηση.

Τέλος, οι δύο υποψήφιοι της ΝΑΣ κάλεσαν τους εργαζόμενους να καταδικάσουν, και με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές, την κυβερνητική πολιτική που εντείνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί αλλά και γενικά οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ