Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαραίτητες πληροφορίες

Αύριο λήγει η προθεσμία υποβολής παραίτησης όσων δεν είναι εκλόγιμοι, λόγω κωλύματος ή ασυμβίβαστου. Η παραίτηση επιδίδεται με δικαστικό επιμελητή στον ειρηνοδίκη, αν πρόκειται για υποψηφιότητα σε κοινότητα, ή στον πρόεδρο Πρωτοδικών, αν πρόκειται για δήμο. Η παραίτηση θεωρείται ότι έχει γίνει δεκτή από τη στιγμή της επιδόσεώς της.

Τα κωλύματα που αφορούν δικαστικούς λειτουργούς, αξιωματικούς Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, υπαλλήλους ΟΤΑ, καθώς και όσους συνδέονται με σύμβαση με το Δήμο ή την Κοινότητα, παύουν να ισχύουν αν τα πρόσωπα, που έχουν κώλυμα, παραιτηθούν από τη θέση τους πριν από τη μέρα της ανακηρύξεως των υποψηφίων.

  • Μεθαύριο, Σάββατο, 26 Σεπτέμβρη - 15 μέρες πριν την ψηφοφορία - τα Πρωτοδικεία, για τους δήμους και τα Ειρηνοδικεία για τις κοινότητες, θα ανακηρύξουν, σε δημόσια συνεδρίαση, τους συνδυασμούς που έχουν δηλωθεί έγκαιρα.
  • Ολες οι προθεσμίες λήγουν στις 24.00.
Χρήσιμα τηλέφωνα

Στα τηλέφωνα 3238.653 και 3239.665 του υπουργείου Εσωτερικών παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές. Οι γραμμές αυτές θα παρέχουν πληροφορίες κατά τις εργάσιμες μέρες από τις 8 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 8 το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ