Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΑΠΘ
Σε αδιέξοδο οδηγούν οι λαθεμένοι στόχοι

Σε βάρος των φοιτητών λειτουργεί η απόφαση της ΓΣ του Τμήματος Γεωπονίας να μη δεχτεί την εγγραφή πρωτοετών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 1998-99

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διέταξε χτες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Χ. Βουρλιώτης, μετά την απόφαση της ΓΣ του Τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του ΑΠΘ να μη δεχτεί την εγγραφή πρωτοετών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος '98-'99.

Η ΓΣ του Τμήματος Γεωπονίας, προκειμένου να πιέσει για την υλοποίηση του αιτήματός της, που είναι η δημιουργία Σχολής Γεωπονίας με 5 τμήματα, προχώρησε εκβιαστικά στην παραπάνω ενέργεια, λειτουργώντας τελικά σε βάρος των φοιτητών. Οπως αναφέρουν συνδικαλιστές φοιτητές του Τμήματος, η όλη ιστορία σχετίζεται με το νέο νόμο του υπουργείου Παιδείας, που δίνει επιπλέον χρηματικά κίνητρα για τη δημιουργία νέων τμημάτων σε σχολές. Ουσιαστικά όμως αυτό δε θα έχει κανένα επιπλέον όφελος για τους φοιτητές, αν συνολικά δεν αλλάξει η κατεύθυνση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που συνδέεται με την προσαρμογή στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην αγορά εργασίας, σε όφελος του κεφαλαίου και των πολυεθνικών, καθώς και όσο δεν αυξάνονται ουσιαστικά οι δαπάνες για την παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ιδιαίτερα για τη δελεαστική, όπως παρουσιάζεται, πρόταση του Τμήματος, οι φοιτητές αναφέρουν πως αντί της δημιουργίας σχολής με πέντε τμήματα (Φυσικής Παραγωγής και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Ζωικής Παραγωγής, Αγροτικής Οικονομίας, Γεωργικής Μηχανικής - Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής), αυτά θα μπορούσαν να υπάρχουν και να λειτουργούν ως επίσημες ειδικεύσεις στο πτυχίο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ