• Ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των γιατρών
  • Την ερχόμενη Πέμπτη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου
  • - Την υποστήριξή της στο δίκαιο αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών κατά της μείωσης των κονδυλίων για τη δημόσια υγεία και των περικοπών των εφημεριών, δηλώνει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Αγωνιστική... - 1998-09-24 00:00:00.0"/>
  • Ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των γιατρών
  • Την ερχόμενη Πέμπτη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου
  • - Την υποστήριξή της στο δίκαιο αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών κατά της μείωσης των κονδυλίων για τη δημόσια υγεία και των περικοπών των εφημεριών, δηλώνει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Αγωνιστική... - 1998-09-24 00:00:00.0" /> Ψήφος ενάντια στην πολιτική διάλυσης της δημόσιας υγείας | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 10
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    "ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΧΑΪΑΣ"
    Ψήφος ενάντια στην πολιτική διάλυσης της δημόσιας υγείας
    • Ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των γιατρών
    • Την ερχόμενη Πέμπτη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου

    Την υποστήριξή της στο δίκαιο αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών κατά της μείωσης των κονδυλίων για τη δημόσια υγεία και των περικοπών των εφημεριών, δηλώνει με ανακοίνωσή της η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Αχαϊας". Οπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωση, "οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών φέρνουν για πολλοστή φορά στο προσκήνιο τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης. Η υγεία βρίσκεται σήμερα στη δίνη των επιταγών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ΟΝΕ για "λιγότερο κράτος" και μείωση των κοινωνικών δαπανών. Η περικοπή των εφημεριών είναι μέρος αυτής της πολιτικής, που περιορίζει ασφυκτικά τα κονδύλια για τα δημόσια νοσοκομεία". Κάτι που έχει ως συνέπεια, όπως επισημαίνει η ΝΑΣ, τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικού, την εντατικοποίηση της δουλιάς των εργαζομένων και την αφαίρεση κεκτημένων, όπως το οχτάωρο και η μονιμότητα.

    "Τελικά, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού είναι αποδέκτες όλων αυτών των συνεπειών με τη συνεχή υποβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας υγείας", συνεχίζει η ΝΑΣ και τονίζει την πλούσια δραστηριότητά της στα προνοιακά ιδρύματα του νομού, καθώς: "Αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα στο χώρο της υγείας, φωτίζει τις αιτίες που τα δημιουργούν και αποκαλύπτει το ρόλο των άλλων νομαρχιακών συνδυασμών που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ και είναι πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τις επιταγές της ΕΕ στο χώρο της υγείας".

    Στο μεταξύ, σε καθημερινή βάση συνεχίζονται οι εξορμήσεις και οι περιοδείες κλιμακίων της ΝΑΣ Αχαϊας σε όλο το νομό. Τα στελέχη της ΝΑΣ συναντιούνται με τους εργαζόμενους και το λαό του νομού παρουσιάζοντας τις θέσεις τους και καλώντας τον να συμμετάσχει στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση, που θα γίνει την Πέμπτη 1 Οκτώβρη στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

    Παράλληλα, η ΝΑΣ διοργανώνει επισκέψεις στα μεγάλα νοσοκομεία και τα σχολεία της περιοχής, καθώς και συνεντεύξεις για την παρουσίαση πτυχών του προγράμματός της. Συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη θα παρουσιαστούν οι θέσεις για την υγεία, την Τρίτη 29 Σεπτέμβρη θα γίνει περιοδεία κλιμακίου, με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Ανδρέα Αθανασόπουλο,στα αγροτικά χωριά της Αιγιάλειας και στη συνέχεια θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Λαύρας του Αιγίου, όπου ο Α. Αθανασόπουλος θα αναφερθεί στα προβλήματα των αγροτών. Επίσης, την Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη θα παρουσιαστούν οι θέσεις για την παιδεία και την Παρασκευή 2 Οκτώβρη οι θέσεις για την ανεργία.


    Κορυφή σελίδας
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ