Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
57 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΑΜ
Στο Πεδίον του Αρεως ο γιορτασμός

Την 57η επέτειο της ίδρυσης του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ) θα τιμήσουν σε εκδήλωση, που διοργανώνουν από κοινού η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και οι συνεργαζόμενες ΕΑΜογενείς Ενώσεις ΕΑ,τη Δευτέρα 28 - 9 - 98, στις 6 μ.μ.,στο Πεδίον του Αρεως (Αγαλμα Αθηνάς). Καλούνται όλα τα μέλη των παραπάνω Ενώσεων, οι φίλοι της Αντίστασης και όλοι οι Ελληνες πατριώτες να συμμετάσχουν στο γιορτασμό.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανοίξει με απαγγελία ποιήματος από τον Βασίλη Κολοβό,ακολουθούν χαιρετισμοί, κεντρική ομιλία και έγκριση ψηφίσματος.

Το καλλιτεχνικό μέρος περιλαμβάνει τη Μεικτή Χορωδία και Μαντολινάτα του Συλλόγου Φαρακλάδων "Η Εύγερος" Κεφαλονιάς (Διεύθυνση: Παναγιώτης Μπαρμπάτης).

- Τα παρακάτω Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ καλούν τα μέλη τους και τους φίλους της Αντίστασης να πάρουν μέρος μαζικά στο γιορτασμό. Για το σκοπό αυτό δρομολογούν πούλμαν που θα ξεκινήσουν:

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ,από το χώρο του Δημαρχείου στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας.

ΔΑΦΝΗΣ,από τα γραφεία του Παρ/τος (Ελ. Βενιζέλου 25) στις 5.30 μ.μ. Για τους 10 ΕΠΟΝίτες της Μπιζανίου
  • Το Παράρτημα ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ της ΠΕΑΕΑ διοργανώνει διήμερες εκδηλώσεις Σάββατο 26, Κυριακή 27 - 9 - 98 για να τιμηθούν οι 10 ΕΠΟΝίτες αγωνιστές που έπεσαν στη μάχη κατά των Γερμανών κατακτητών στις 24 Ιούλη 1944 στο σπιτάκι (Κάστρο) της οδού Μπιζανίου 10 στην Καλλιθέα.

- Το Σάββατο 26 - 9 στις 5 μ.μ. θα κατατεθούν στεφάνια στους τόπους εκτέλεσης Καλλιθεατών πατριωτών κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής. Το ξεκίνημα θα γίνει από την οδό Δοϊράνης, στη συνέχεια η πορεία θα περάσει από την οδό Σπάρτης για να καταλήξει στην οδό Αγ. Ελεούσας.

- Την Κυριακή 27 - 9 στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη, για να ακολουθήσει πορεία προς το σπίτι της Μπιζανίου, όπου θα ολοκληρωθεί η εκδήλωση.

Το Μπλόκο στο Βύρωνα
  • Το Παράρτημα του ΒΥΡΩΝΑ της ΠΕΑΕΑ και η Δημοτική Αρχή της πόλης, την Κυριακή 27 - 9 - 98,διοργανώνουν εκδηλώσεις τιμής για το Μπλόκο στο Βύρωνα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο (πρώην Δημαρχείο), όπου θα μιλήσουν ο δήμαρχος και εκπρόσωπος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ. Θ' ακολουθήσει πορεία προς το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.
Για την ΕΠΟΝίτισσα Κωνσταντοπούλου
  • Το Παράρτημα ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιεί την Κυριακή 27 - 9 - 98 στις 11 π.μ.,εκδήλωση τιμής και μνήμης - με την ευκαιρία των 57 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ - για την εκτελεσμένη 16χρονη ΕΠΟΝίτισσα Ηρώ Κωνσταντοπούλου,καθώς και για όλα τα θύματα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής. Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο που βρίσκεται το άγαλμα της ηρωίδας ΕΠΟΝίτισσας. Καλούνται Δημοτικές Αρχές, κοινωνικές οργανώσεις, πολιτικά κόμματα και ο λαός της πόλης να λάβουν μέρος στην εκδήλωση.
Η Μάχη των Ποταμών
  • Ο νομάρχης ΡΕΘΥΜΝΗΣ (Κρήτη) και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν την Κυριακή 27 - 9 - 98 στις 10 π.μ.,γιορταστικές εκδηλώσεις για την 54η επέτειο της Μάχης των Ποταμών. Το πρόγραμμα θ' αρχίσει με επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου στους Ποταμούς.

- Λεωφορείο θ' αναχωρήσει στις 9 π.μ. μπροστά από την Τράπεζα Ελλάδας και την Κοινότητα Λοχριάς. Τηλέφωνα: 29.726 και 23.810.

Συγκεντρώσεις
  • Το ΔΣ της ΠΕΣΑΘΕΑ καλεί τα μέλη του στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί χωρίς αναβολή σήμερα στις 9.30 π.μ.,στην αίθουσα της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ, Κλεισθένους 15, Αθήνα (πίσω από το Δημαρχείο).@Η ΔΕ του Παραρτήματος ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΩΝ καλεί τα μέλη της την Κυριακή 27 - 9 - 98 στις 10.30 π.μ.,σε σύσκεψη, στα γραφεία του Παρ/τος, με θέμα: "Δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές".

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ