Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Προεκλογικά παιχνίδια στις πλάτες του λαού

Το αποπροσανατολιστικό και ρατσιστικό άρθρο της τοπικής εφημερίδας "Τιτάνης" στη Θεσπρωτία, που επιρρίπτει τις ευθύνες για τα κακώς κείμενα των κοινοτήτων, που έχουν συνενωθεί με το Δήμο Ηγουμενίτσας, στο γεγονός ότι ο δήμαρχος δεν είναι "Αρβανίτης" - απαλλάσσοντας έτσι την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τα κοινοτικά συμβούλια των χωριών για τα όσα συμβαίνουν - καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Ηγουμενίτσας" (ΔΑΚ).

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΔΑΚ, το δημοσίευμα της συγκεκριμένης εφημερίδας, με τίτλο "Αρβανιτοχώρια", είναι ρατσιστικό γιατί ως κριτήριο για την ψήφο των κατοίκων των κοινοτήτων - Αγ. Μαρίνης, Αγ. Βλασίου, Γραικοχωρίου, Καστρίου, Κρυόβρυσης, Λαδοχωρίου, Μαυρουδίου, Νέας Σελεύκειας - προτείνει να γίνει η ράτσα, η καταγωγή ή κάποιο ιδιαίτερο γνώρισμα και όχι οι θέσεις, τα προγράμματα και η στάση των υποψηφίων.

"Το δημοσίευμα χωρίζει τους κατοίκους στους μεν και στους δε, όπου οι "Αρβανίτες" είναι οι ριγμένοι. Πράγμα που βέβαια δεν ισχύει στη μικρή μας κοινωνία που όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΔΑΚ.

Η ΔΑΚ χαρακτηρίζει το δημοσίευμα της εφημερίδας "Τιτάνης" επικίνδυνο γιατί σε μία ακριτική περιοχή προβάλλει ζητήματα που δεν υπάρχουν και σημειώνει: "Μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως από τις δυνάμεις που επιβουλεύονται την ειρήνη αυτή την εποχή που καίγονται τα Βαλκάνια από μειονοτικά προβλήματα".

Να σημειωθεί ότι μέσα από το δημοσίευμα καλούνται οι κάτοικοι των συνενωμένων κοινοτήτων να εκλέξουν δήμαρχο "Αρβανίτη", που θα "νοιάζεται" για τα προβλήματά τους.

Η ΔΑΚ καταδικάζει αυτές τις μεθόδους και τα προεκλογικά παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των κατοίκων και καλεί τους υποψήφιους δημάρχους και νομάρχες να τοποθετηθούν επίσημα πάνω στα όσα γράφει το συγκεκριμένο άρθρο."Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός, η μη καταδίκη αυτών των απόψεων σημαίνει αν όχι συμφωνία, ανοχή σε αυτές. Οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να απορρίψουν αυτές τις απόψεις στην πράξη ψηφίζοντας το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΔΑΚ, όχι επειδή έχει υποψήφιο δήμαρχο "Αρβανίτη" αλλά επειδή συμφωνούν με τις θέσεις της, όπως εκφράζονται στη Διακήρυξή της".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αγνοείται» ο Τούρκος υποπρόξενος(2017-11-25 00:00:00.0)
Η απολογία του Κώστα Πελετίδη(2017-02-24 00:00:00.0)
Εμπρακτα στο πλευρό των μεταναστών(2003-11-14 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για τις αλλαγές στο Δημοτικό Κώδικα(2000-09-13 00:00:00.0)
Εκτεταμένη διαφθορά "άδειασε" τα ταμεία;(1999-08-19 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η καταστροφή της παραλίας(1997-08-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ