Τετάρτη 8 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλο φιλειρηνικό συλλαλητήριο

Μεγάλο συλλαλητήριο με συμμετοχή κόσμου απ' όλη τη ΒΔ Ελλάδα οργανώνει στις 15 Ιούλη στα Γιάννενα η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ιωαννίνων ως πρώτο βήμα έκφρασης της αντίθεσης του φιλειρηνικού κινήματος ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια.

"Είμαστε όλοι μάρτυρες της συνεχούς κλιμάκωσης της έντασης στο Κοσσυφοπέδιο, τονίζεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση - κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Επιτροπής Ειρήνης, και προστίθεται: Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση προωθούν με σταθερά βήματα τη στρατιωτική επέμβαση, με προφανή στόχο να πλήξουν τη Γιουγκοσλαβία και να επιβάλουν ολοκληρωτικά τη "νέα τάξη πραγμάτων" στα Βαλκάνια. Ταυτόχρονα, η ελληνική κυβέρνηση, με ιδιαίτερη προθυμία, συμμετέχει στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και με άμεση στρατιωτική εμπλοκή, αλλά και με χρήση του Ακτιου και των άλλων βάσεων για προετοιμασία και στήριξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, καταλήγει το κάλεσμα, το φιλειρηνικό κίνημα και ο λαός μας δεν μπορεί να μείνουν απαθείς. Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε για τον κίνδυνο που διατρέχει η ειρήνη σε μια περιοχή τόσο κοντά στα σύνορά μας".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ