Τετάρτη 8 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μετά τις φωτιές... ανάφλεξη

Μετά τις φωτιές... ανάφλεξη

ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟ ακόμα μεγαλύτερης ανάφλεξης στο Κοσσυφοπέδιο μιλάνε πλέον άπαντες, με μια βεβαιότητα που δεν αφήνει αμφιβολίες. Το περίεργο βέβαια είναι ότι αυτοί που "κλαίγονται" πιο πολύ για τα μελλούμενα είναι... οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ενωση, που δείχνουν προς τα έξω πως ανησυχούν πιο πολύ κι από του Σέρβους!!!

***

Αυτός ο Χόλμπρουκ ειδικά (άμα δεν ξέρει κανείς περί τίνος πρόκειται) σου δίνει την εντύπωση ότι... δεν μπορεί να κλείσει μάτι από την αγωνία του μήπως γίνει καμιά γενικευμένη σύρραξη.

***

Βέβαια, δε μας λέει ο εν λόγω κύριος πως όλες οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα και περιμένουν πώς και πώς να γίνει τίποτε και να μπλέξουν στην υπόθεση παίζοντας το γνωστό... "ειρηνευτικό" τους ρόλο!

***

Οσο για τους Ευρωπαίους... άλλες "αθώες περιστερές" από εκεί! Θέλουν λένε να παίξουνε "σταθεροποιητικό" ρόλο και τέλος πάντων να παρέμβουν ώστε τα πάντα να λυθούν με διάλογο ανάμεσα στις δύο πλευρές.

***

Τώρα το πώς θα γίνει αυτός ο διάλογος από τη στιγμή που από κράτη - μέλη της ΕΕ φεύγουν με τους τόνους τα όπλα και τα πυρομαχικά και μεταφέρονται στην περιοχή για τους Κοσσοβάρους, αυτό είναι άλλη υπόθεση...

***

Κάποιες χώρες φαίνεται δρουν... εκτός ΕΕ και η Ενωση δεν παίρνει χαμπάρι, ή για να είμαστε ακριβείς, κοιτάζει αλλού σφυρίζοντας αδιάφορα. Είπαμε "ανώτατος θεσμός" η ΕΕ, αλλά... μόνο όπου τους συμφέρει.

***

Οσο για τους δικούς μας εδώ, ακολουθούν τη συνήθη εκσυγχρονιστική τακτική κι έχουν βάλει τον... αυτόματο πιλότο στην εξωτερική πολιτική της χώρας για το θέμα.

***

Πετάει κατά καιρούς το υπουργείο Εξωτερικών καμιά ατάκα σχετικά με το πόσο θα ήθελε η Ελλάδα να συμβάλει στην ειρηνική επίλυση των διαφορών και κατά τα άλλα περιμένει τους Αμερικανούς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ