Τετάρτη 8 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δε φτάνει η "ψήφος εμπιστοσύνης" των Λάτσηδων

"Ευφορία" επικρατεί τις τελευταίες μέρες στα κυβερνητικά επιτελεία, κυρίως λόγω της "ψήφου εμπιστοσύνης" που τους έδωσε ο Λάτσης, με την πρόταση που έκανε για την Τράπεζα Κρήτης. Θέλοντας λοιπόν να εκμεταλλευτούν την "αλλαγή κλίματος", δηλώνουν δεξιά και αριστερά ότι θα επιταχύνουν την επιβολή των αντιλαϊκών μέτρων, με αιχμή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, το ξεπούλημα τραπεζών και ΔΕΚΟ, το "μίνι" ασφαλιστικό κλπ.

Στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν κλίμα αισιοδοξίας, μάλλον έχουν πέσει πρώτα θύματα οι ίδιοι. Γιατί δεν είναι αρκετή η "ψήφος εμπιστοσύνης" των Λάτσηδων, για να υποχρεώσει τους εργαζόμενους να υποταχθούν στον οδοστρωτήρα της αντιλαϊκής πολιτικής. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κυβέρνηση αυτό που κάνει, για παράδειγμα με το νομοσχέδιο - λαιμητόμο για τις εργασιακές σχέσεις, είναι να τους παραδώσει στον Λάτση και στον κάθε Λάτση, ως υποζύγια για όλες τις δουλιές και όλο το χρόνο.

Ακριβώς γι' αυτό η λαϊκή αντίδραση και οι αγώνες θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση, έστω και αν η κυβέρνηση Σημίτη προσπαθεί μέσα στο κατακαλόκαιρο να περάσει τα αντεργατικά τερατουργήματά της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ