Τετάρτη 8 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στα κεφάλια τους θα πέσει η οργή!

Μνημείο πολιτικού κυνισμού και επιδεικτικής περιφρόνησης κυρίως στα θύματα της πύρινης λαίλαπας, που έπληξε τη χώρα το Σαββατοκύριακο, αποτέλεσαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού. Ο Κ. Σημίτης όχι μόνο διαπίστωσε, προκαλώντας τη δίκαιη οργή των πυροπαθών, ότι αντίδραση του κρατικού μηχανισμού ήταν αποτελεσματική(!), αλλά επιχείρησε να επιρρίψει τις ευθύνες στους ίδιους τους πολίτες, αναφέροντας το γελοίο παράδειγμα με το "μικρό κομμάτι γυαλιού"(!).

Ομως δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός προκαλεί και εμπαίζει τους κατοίκους των περιοχών που δοκιμάζονται σκληρά. Τα ίδια είχε πει και στους πλημμυροπαθείς της Κορίνθου, των Ανω Λιοσίων και άλλων περιοχών, όταν και τότε είχε επιχειρήσει να δικαιολογήσει την έλλειψη κάθε πρόνοιας και μέτρου, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στα "φυσικά φαινόμενα" που δεν είναι προβλέψιμα!

Εκείνο που προκύπτει αβίαστα είναι η εξοργιστική προσπάθεια του Κ. Σημίτη να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησής του, η οποία ως μοναδικό στόχο έχει την εξυπηρέτηση των στόχων της ΟΝΕ, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των λαϊκών μαζών. Δεν ενδιαφέρεται για προληπτικά μέτρα δασοπροστασίας, αντιπλημμυρικής προστασίας κ.ο.κ. γιατί θεωρεί χαμένα τα κονδύλια που δίνονται για τέτοιους σκοπούς.

Ας μην αμφιβάλλει όμως ότι θα εισπράξει με πολλούς τρόπους τη δικαιολογημένη οργή των θυμάτων, που είναι πρώτα και κύρια θύματα της κυβερνητικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ