Τετάρτη 6 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οδοιπόροι κατά της παιδικής εργασίας

Στη Θεσσαλονίκη έφτασαν χτες, αφού διέσχισαν 12 χώρες, οι οδοιπόροι της Παγκόσμιας Πορείας κατά της Παιδικής Εργασίας, που ξεκίνησαν στις 17 Γενάρη από τη Μανίλα των Φιλιππίνων. Η ομάδα των οδοιπόρων αποτελείται από τους Κόκαν Ραχάν,15 ετών (Μπαγκλαντές), Μπασού Ντεν Μπαταράι,12 ετών και Μπισνού Πρασάς Παγέλ 13 ετών (Νεπάλ), Πενς Σακούντα,16 ετών (Καμπότζη) και οι Ταράκ Ντιτάλ 34 ετών (Νεπάλ) και Σ. Ν. Σιντς 36 ετών και θα συναντηθεί με άλλες ομάδες, που ξεκίνησαν από μακρινές χώρες της Αφρικής, της Αμερικής και της Ευρώπης, τον Ιούνη στη Γενεύη, όπου και θα συνέλθει η Διεθνής Σύνοδος Εργασίας, διεκδικώντας την υπογραφή δεσμευτικής διεθνούς σύμβασης, που θα απαγορεύει οριστικά τις αφόρητες μορφές παιδικής εργασίας.

Τους οδοιπόρους υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο Συκεών το Δημοτικό Συμβούλιο, τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ.ά. Στις 8 μ.μ. μαζί με δημότες Συκεών έκαναν πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Εκεί συναντήθηκαν με τον γγ του υπουργείου, ζητώντας του να μεταφέρει στην κυβέρνηση την έκκληση όλων των παιδιών - εργατών του κόσμου, να ψηφίσει όσο το δυνατόν πιο δεσμευτικές και αποτελεσματικές διατάξεις, ιδίως για την εξάλειψη των βαρύτερων μορφών εργασίας του παιδιού.

Στη συνέχεια, συναντήθηκαν με τις ηγεσία του ΕΚΘ και σωματείων και αμέσως μετά πορεύτηκαν προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, από όπου και αναχώρησαν για την Αθήνα, με σκοπό να μετέχουν στις εκδηλώσεις, που θα γίνουν αύριο στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή την Παγκόσμια Πορεία κατά της Παιδικής Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ