Τετάρτη 6 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΦΕΕ
Δε θέλουν συνέδριο οι συμβιβασμένες παρατάξεις

Προωθούν αναβολή του 18ου Πανσπουδαστικού Συνεδρίου για το Σεπτέμβρη. Να δυναμώσουν και να συντονίσουν την πάλη τους ενάντια στη συντηρητική πολιτική, καλούν τους φοιτητές οι ΠΚΣ

Την προσπάθεια των συμβιβασμένων και εξαγορασμένων παρατάξεων ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, Δίκτυο (Συνασπισμός), ΕΑΑΚ και ΝΕΟ, ένα μόλις μήνα μετά τη συμμετοχή 45.000 φοιτητών στις εκλογές, να ματαιώσουν - όπως και πέρυσι - το 18ο Πανσπουδαστικό Συνέδριο καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας.Φέτος το Συνέδριο με απόφαση του απερχόμενου ΚΣ της ΕΦΕΕ πρέπει να διεξαχθεί στις 7 - 10 Μάη.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της τεχνικής γραμματείας του 18ου Πανσπουδαστικού που έγινε προχτές Δευτέρα, οι παραπάνω παρατάξεις αρνήθηκαν να προχωρήσουν στη διαδικασία έγκρισης πρακτικών εφορευτικών επιτροπών και νομιμοποίησης αντιπροσώπων. Τα ΕΑΑΚ "άνοιξαν τον χορό" αμφισβητώντας την απόφαση του απερχόμενου ΚΣ της ΕΦΕΕ. Το Δίκτυο στη συνέχεια πρότεινε να αναβληθεί το συνέδριο για τον Οκτώβρη (! ) και ακολούθησαν ΔΑΠ - ΠΑΣΠ - ΝΕΟ που συμφώνησαν με την πρόταση του Δικτύου.

"Για άλλη μια φορά, τα "αριστερά" δεκανίκια του δικομματισμού ανέλαβαν τη διατεταγμένη αποστολή να "ξελασπώσουν" τις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ και να στρώσουν το χαλί για τη ματαίωση του Συνεδρίου. Και όλα αυτά, όταν ΔΑΠ και ΠΑΣΠ διαλαλούν εδώ και καιρό σε όλους τους τόνους, ότι το Συνέδριο δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί", τονίζουν οι ΠΚΣ. "Ας το καταλάβουν καλά όμως τα επιτελεία του εκσυγχρονισμού και οι έμμισθοι στυλοβάτες τους, που νομίζουν ότι θα καταφέρουν να διαλύσουν την ΕΦΕΕ, ότι η ΕΦΕΕ δεν τους ανήκει. Η ΕΦΕΕ ανήκει στους αγώνες των φοιτητών και του λαού μας. Ακόμα και η χούντα δεν κατάφερε να τη διαλύσει, παρά μόνο να αναστείλει προσωρινά την ύπαρξή της. Ας το καταλάβουν αυτό καλά και ας αλλάξουν έστω και την τελευταία στιγμή τη στάση τους".

Οι ΠΚΣ καλούν τους φοιτητές να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στη συντηρητική πολιτική και να συντονίσουν τη δράση τους στις σχολές, να ενώσουν τους αγώνες τους με τους αγώνες του λαού μας απέναντι στον κοινό μας αντίπαλο. Τους καλούν να δυναμώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τις ΠΚΣ, τη μοναδική παράταξη που μάχεται για την ενότητα του φοιτητικού κινήματος, για την ενίσχυση της οργάνωσης, της αποτελεσματικότητας και της αυτοπεποίθησης των φοιτητικών αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ