Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Μάη 1998

Τα συμφέροντα των εργαζομένων κι όχι η ΟΝΕ, το κριτήριο του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ανεχθεί κανένα κυβερνητικό μέτρο και συνολικά την κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική που υποτάσσεται στα κριτήρια των τραπεζιτών και των βιομηχάνων στο όνομα της ΟΝΕ, προειδοποίησε ξεκάθαρα χτες, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό. Κριτήριο για το ΚΚΕ είναι τα συμφέροντα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού κι όχι η ΟΝΕ.


ΣΕΛ.  5

ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
και η Ιονική Τράπεζα

Κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επέλαση της κυβέρνησης και η τυφλή προσήλωση στην εξυπηρέτηση του μεγάλου ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και στην υπόθεση της ΟΝΕ...

Την πώληση της Ιονικής Τράπεζας στο ιδιωτικό κεφάλαιο ανακοίνωσε και επίσημα χτες η κυβέρνηση, απαντώντας έμπρακτα στις αξιώσεις που πρόβαλλαν όλο το τελευταίο διάστημα τα διάφορα διαπλεκόμενα συμφέροντα και οι "χρηματαγορές", για επιτάχυνση των διαδικασιών ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε η παραχώρηση σε ιδιώτες τουλάχιστον 2,5 εκατομμυρίων μετοχών της Εθνικής Τράπεζας.

Με τον πλέον προκλητικό τρόπο και προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των εργαζομένων, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, προκειμένου να δικαιολογήσει την κυβερνητική απόφαση, έκανε χτες λόγο για "ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα", "εντεινόμενο ανταγωνισμό στον τραπεζικό τομέα", και κινήσεις για την αποτροπή του "σκοτεινού μέλλοντος" της Ιονικής. Ο Γ. Παπαντωνίου έφτασε μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξει ότι το ξεπούλημα της Ιονικής γίνεται για να προστατευτούν οι... θέσεις εργασίας στην Τράπεζα, "για κάποιο χρονικό διάστημα".

Η επιλογή ξεπουλήματος της Ιονικής, αποτελεί κλιμάκωση της αντιλαϊκής επέλασης της κυβέρνησης και δείγμα γραφής προς τους ομοτράπεζούς της στις Βρυξέλλες, για τυφλή προσήλωση στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου - ντόπιου και ξένου - κεφαλαίου και στην υπόθεση της ΟΝΕ.


ΣΕΛ.  20   -   21

ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Πανελλαδικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα στην Αθήνα

Μαζική και δυναμική αναμένεται να είναι η συμμετοχή των ελαιοπαραγωγών όλης της χώρας στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 11 Μάη, στην Αθήνα. Σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς οι προετοιμασίες, με ενημερωτικές συσκέψεις και περιοδείες και ήδη άρχισαν να ναυλώνονται πούλμαν για την αγωνιστική κάθοδο στην Αθήνα.

Οι ελαιοπαραγωγοί συνεχίζουν τον αγώνα τους διεκδικώντας λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που προκάλεσε η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και απαιτώντας την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Ετσι τη Δευτέρα, θα δώσουν νέο αγωνιστικό "παρών" και θα διατρανώσουν την απόφασή τους να αντιπαλέψουν την αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική, που οδηγεί τον κλάδο τους στον αφανισμό, με τη συγκέντρωση που θα κάνουν στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια την πορεία προς τη Βουλή.


ΣΕΛ.  36



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ