Τετάρτη 6 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗΣ
Είμαστε συναγωνιστές μ' εκείνους που αγωνίζονται

Συνέντευξη του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων, επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", στον "Αθήνα 9,84"

"Υπάρχουν οι πολλοί που χάνουν και οι λίγοι που κερδίζουν. Οι πρώτοι οφείλουν να συνενωθούν και να επιβάλουν τη θέλησή τους σ' εκείνους που κερδίζουν σε βάρος τους", επισήμανε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λεων. Αυδής,απευθύνοντας για μια ακόμη φορά πρόσκληση συμπαράταξης "στους ευαισθητοποιημένους και υπεύθυνους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι σε πείσμα των "συρμών" του εκσυγχρονισμού και της αποστράτευσης επιμένουν να διεκδικούν την πόλη μας και την αξιοπρέπειά μας"...

Σε αυτό το πλαίσιο ο υποψήφιος δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανακοίνωση, τις τελευταίες μέρες, από την "Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία",της συνεργασίας της με την "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα", υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί "ένα σημαντικό βήμα για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου μετώπου συσπείρωσης και αγωνιστικής συμπαράταξης, που εμείς επιδιώκουμε συστηματικά και επίμονα.Με πολλά από τα μέλη της Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας - σημείωσε - έχουμε συναντηθεί πολύ συχνά σε κοινούς αγώνες, τους οποίους συνεχίζουμε".

Μιλώντας χτες το πρωί στο ραδιοσταθμό "Αθήνα 9,84" και στην εκπομπή του Π. Αλέπη,ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" επισήμανε πως υπάρχουν σήμερα δείγματα ότι η πορεία που και στα δημοτικά πράγματα ακολουθούσε γενικά τη λογική "δε βαριέσαι, τι μπορούμε να κάνουμε, εκτός απ' το να ψηφίσουμε στις εκλογές", αρχίζει να αντιστρέφεται. Και να αντικαθίσταται με το "πρέπει κάτι να κάνουμε, γιατί δεν πάει άλλο". "Διαπιστώνουμε καθημερινά, τόνισε ο Λεων. Αυδής, αυτή τη θέληση στην επαφή μας με κόσμο, ο οποίος βρίσκεται εκτός των δυνάμεων των πολιτικά κυρίαρχων, αν και μπορεί να προέρχεται από πολλές κατευθύνσεις, πολιτικές εντάξεις ή ιδεολογίες - είναι άνθρωποι που ανήκουν από τη ΝΔ έως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά".

Ετσι επειδή "τίποτε δεν μπορεί να γίνει μόνο του" - υπογράμμισε ο Λεων. Αυδής - και "η προσπάθεια που γενικώς καταβάλλεται στοχεύει σε περιχαράκωση και αποστράτευση από κάθε κοινωνικό αγώνα, καθένας που θέλει και για τώρα και για τη μετεκλογική περίοδο κοινή αντίσταση και κοινή δημιουργική δράση έχει ευθύνη να βοηθήσει στην κατεύθυνση της εκ νέου στράτευσης και μάλιστα της συστράτευσης - να μαζευτούμε περισσότεροι άνθρωποι με διαφορετικές μεν απόψεις, αλλά γύρω από κοινούς στόχους, κοινούς άξονες και να αξιώσουμε εδώ, στη δημοτική πολιτική, αλλαγές, θέσεις, τοποθετήσεις".

"Δε φιλοδοξούμε να εμφανιστούμε ως σωτήρες ούτε αντίθετα ως απλοί συνομιλητές", παρατήρησε ο υποψήφιος δήμαρχος. "Συναγωνιστές είμαστε με όσους αγωνίζονται - είπε - ενάντια στην ανεργία, την υποαπασχόληση, την καταστροφή των εργασιακών σχέσεων, τη συστηματική μετατόπιση πλούτου από τα φτωχότερα στρώματα στα πλουσιότερα, αλλά και στα επιμέρους τοπικά ζητήματα. Στην επαφή μας με τον κόσμο είναι το πρώτο πράγμα που ζητάμε. Διεκδικήστε, πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας κι εμείς μαζί σας. Τα προβλήματα είναι δικά σας. Ο δήμος πρέπει να φωνάζει μαζί σας, αν όχι τίποτα άλλο. Πρέπει να συντονίζει και να συμμετέχει στις αντιδράσεις των κατοίκων της πόλης".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ