Ο Νίκος Νικολάου,επίκουρος καθηγητής Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δήλωσε στο "Ρ":
"Η ποινικοποίηση του αγώνα των αγροτών και η κατάσχεση αγροτικών μηχανημάτων αποτελεί αντιδημοκρατική ενέργεια και αποσκοπεί στην τρομοκράτηση του αγροτικού κόσμου και την ανάσχεση των αγροτικών κινητοποιήσεων. Ο αγροτικός κόσμος αγωνίζεται σήμερα για να εξασφαλίσει ένα ελάχιστο όριο διαβίωσης και να παραμείνει στην αγροτική δραστηριότητα. Επομένως, το να σταματήσει η ερήμωση της υπαίθρου αποτελεί σήμερα εθνική προτεραιότητα. Η κυβέρνηση, λοιπόν, αντί να ποινικοποιεί τους αγώνες, θα πρέπει να σκύψει στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, να στηρίξει την παραγωγική διαδικασία με κατάλληλους γεωτεχνικούς επιστήμονες και να εξασφαλίσει ικανοποιητικές τιμές στα αγροτικά προϊόντα".
Ο Μανώλης Μαθιουδάκης,γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, για την καταδίκη των αγροτών της Αρτας δήλωσε:
"Η απόφαση είναι πρωτοφανής. Τρεις αγρότες καταδικάστηκαν σε δωδεκάμηνη φυλάκιση και δήμευση των αγροτικών μηχανημάτων τους, επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων τους.
Μέτρα όπως η δήμευση περιουσιακών στοιχείων από τα οποία αποζούν οι αγρότες και οι οικογένειές τους, δεν τόλμησε να πάρει καμιά κυβέρνηση μέχρι σήμερα, βεβαίως ούτε η χούντα.
Πιστεύω ότι στο πνεύμα του "εκσυγχρονισμού" επιχειρείται κατατρομοκράτηση των αγροτών αλλά και γενικότερα των εργαζομένων, οι οποίοι οφείλουν να δυναμώνουν τους αγώνες και να διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους μαζικά και ενωτικά".
Ο Χάρης Ζαχαρόγιαννης,πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δήλωσε: "Η κυβέρνηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει όλους αυτούς που αγωνίζονται και αντιστέκονται στην πολιτική της. Προσπαθεί να ποινικοποιήσει τους αγώνες των αγροτών, των εργατών, των υπαλλήλων και των μικρομεσαίων στρωμάτων. Να είναι σίγουροι όμως οι κυβερνώντες, ότι στο τέλος του δρόμου νικητής θα βγει η πρόοδος και όχι ο σκοταδισμός και τα πισωγυρίσματα".
Ο Νίκος Σουσαμλής, δήμαρχος Αγιάσου Λέσβου, είπε: "Είναι απαράδεκτο διότι δε στέκει να δικάζονται οι αγρότες την ώρα που ζητούν τα δικαιώματά τους. Αυτό τους εξαγριώνει περισσότερο και θα υπερασπιστούν αυτά τα δικαιώματα πιο πολύ. Ειδικά τώρα που είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Για παράδειγμα, εδώ στη Λέσβο η τιμή του λαδιού μειώθηκε ακόμη πιο πολύ, εκατό δραχμές κάτω. Το κόστος είναι 900 δραχμές και ο παραγωγός καλείται να πουλήσει με 640 δραχμές. Θα έχουμε εξελίξεις. Τα λάδια είναι στις αποθήκες. Ο κόσμος δεν πουλάει".
Ο Γ. Χατζοπλάκης,πρόεδρος της Κοινότητας Καρδιτσομαγούλας και μέλος της Γραμματείας της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής κατά του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ δήλωσε:
"Η απόφαση για δήμευση τρακτέρ αγροτών, που αγωνίζονται ενάντια στον αφανισμό τους, αποτελεί άλλη μια αυταρχική και τρομοκρατική κίνηση της κυβέρνησης ενάντια σε όποιον αντιδρά στις αντιλαϊκές πολιτικές της ίδιας και των Βρυξελλών. Σε απάντηση στην κυβέρνηση, πρέπει να ξεσηκωθεί όλη η αγροτιά, όλοι οι κάτοικοι της υπαίθρου, γιατί όλα τα μέτρα που παίρνει σήμερα η κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων και ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, αποσκοπούν στο ξεκλήρισμα των αγροτών και στην ερήμωση της περιφέρειας".
Ο Κ. Παπαλός,πρόεδρος της Κοινότητας Μέλισσας Καρδίτσας και μέλος της Γραμματείας της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής κατά του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ τόνισε: "Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη. Τα τρακτέρ δεν είναι είδος πολυτελείας. Είναι εργαλεία δουλιάς και επιβίωσης για τους ξωμάχους. Και σε τόσο χαλεπούς καιρούς για την αγροτιά η δήμευση τρακτέρ αυτόματα εξουθενώνει τους καταδικασθέντες αγρότες. Η κυβέρνηση έχει μια μόνιμη τάση αυταρχισμού και υπεροψίας. Με αυτό ως δεδομένο, ο μόνος δρόμος για τους ανθρώπους της υπαίθρου είναι ο δρόμος του συντονισμένου αγώνα, προκειμένου να μην εφαρμοστούν τα καταστροφικά της μέτρα. Αλλη επιλογή δεν υπάρχει".