Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρεσάρισμα στα πλυντήρια

Μια εργάτρια στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας τραυματίστηκε απ' την πρέσα σιδερώματος, αποδεικνύοντας την ανασφάλεια στο χώρο

Ενα ατύχημα που έγινε το πρωί της περασμένης Τετάρτης στα πλυντήρια του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθήνας ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι εξαιτίας της παλαιότητας των μηχανημάτων, της ακαταλληλότητας του χώρου και της έλλειψης προσωπικού.

Η εργαζόμενη Ελένη Κατσώρχη,που τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί χέρι, κοντά στον καρπό, στην πρέσα σιδερώματος, νοσηλεύεται στη Μονάδα Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου. Οι τεχνικοί μιλούν για "ανθρώπινο λάθος". Η ίδια, όμως, και οι συνάδελφοί της ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να γίνει λάθος, διότι για να κλείσει η πρέσα πρέπει να πατήσει κάποιος ταυτόχρονα δύο κουμπιά που βρίσκονται αριστερά και δεξιά από το μηχάνημα.

Η προϊσταμένη στον Ιματισμό Β. Σταθοπούλου,σε αναφορά της προς την Τεχνική Υπηρεσία, ζητεί να ενημερωθεί για την καταλληλότητα ή μη των μηχανημάτων.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, τα μηχανήματα είναι 25 - 40 ετών. Ο χώρος που στεγάζονται τα πλυντήρια και τα σιδερωτήρια, δεν εξαερίζεται και δεν πληρεί τους όρους υγιεινής και ασφάλειας. Οσον αφορά τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται εκεί, έχει μειωθεί κατά δέκα άτομα την τελευταία πενταετία. Απασχολούνται, δηλαδή, 13 εργαζόμενοι και οι βάρδιες βγαίνουν με δυσκολία. Ελλειψη προσωπικού υπάρχει και στα ραφεία. Σήμερα απασχολούνται μόνον έξι από 16 εργαζόμενες που ήταν πριν πέντε χρόνια, ενώ στην ιματιοθήκη, από οχτώ, έχουν μείνει πέντε εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ