Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
Ο αγώνας τώρα ξεκινά

Δυναμικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας από κατοίκους της υπαίθρου, που έκαναν καθαρό στην κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να πουν "σφάξε με αγά μου να αγιάσω"

"Ο αγώνας ξεκινά σήμερα". Δεν ήταν μόνο σύνθημα, δεν ήταν μόνο απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης και την εμμονή της να προωθήσει τις αναγκαστικές καταργήσεις των κοινοτήτων. Ηταν η απόφαση - υπόσχεση όλων όσων συμμετείχαν χτες στο πανελλαδικό συλλαλητήριο κατά των αναγκαστικών συνενώσεων. Ηταν το μήνυμα, που μετέφερε πλήθος κόσμου στην κυβέρνηση και τα πολιτικά της δεκανίκια, συμμετέχοντας δυναμικά και αγωνιστικά στο συλλαλητήριο που οργάνωσε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή κατά του "Ι. Καποδίστρια". Αιρετοί και κάτοικοι από πολλές γωνιές της ελληνικής υπαίθρου διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα σχέδια ερήμωσης της υπαίθρου, υποβάθμισης του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παραπέρα μετατροπής των δήμων σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς αφαίμαξης των πολιτών.

Ηταν λίγο πριν τις έντεκα το πρωί, όταν η πλατεία Κάνιγγος άρχισε να γεμίζει από πανό, πλακάτ και συνθήματα, που δήλωναν το κατηγορηματικό ΟΧΙ του λαού της υπαίθρου στον "Ι. Καποδίστρια", στο "ξεκλήρισμα της αγροτιάς","στον κυβερνητικό ετσιθελισμό", "στον εξαναγκασμό", "στη βάναυση αλλοίωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς" και τον "επικίνδυνο εκσυγχρονισμό". Περίπου 60 πούλμαν από Εύβοια, Λέσβο, Πρέβεζα, Χίο, Πελοπόννησο, Πάρο, Αιτωλοακαρνανία, Θεσσαλονίκη, Λακωνία, Φωκίδα, Ζάκυνθο, Αρτα, Μαγνησία, Καρδίτσα, Χαλκιδική, Θράκη, Κέρκυρα, Μακεδονία, Εβρο, Αρκαδία, Αχαϊα, Κορινθία, Κεφαλλονιά, Δράμα, Σέρρες και άλλες γωνιές της περιφέρειας έφτασαν στην Αθήνα, μεταφέροντας τον αγωνιστικό παλμό της υπαίθρου.

Και οι άνθρωποι της υπαίθρου δεν ήταν χτες μόνοι τους. Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους εξέφρασαν, με μηνύματά τους, οι Δήμοι Περάματος, Ελληνικού, Πτολεμαϊδας, Επιδαύρου, Βύρωνα, Ταύρου,τα Σωματεία Εργαζομένων των Δήμων Βύρωνα και Πετρούπολης - Καματερού - Ανω Λιοσίων, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, το Σωματείο Σμιλεργατών.Επιπλέον, τηλεγραφήματα συμπαράστασης έστειλαν και οι Συντονιστικές Επιτροπές της Κρήτης, που δεν μπόρεσαν να έρθουν.

Η απάντηση της κυβέρνησης στα παραπάνω; Σήμερα το μεσημέρι, έχει ετοιμάσει φιέστα με κάμερες και "πανηγυρική παρουσίαση" στο Ζάππειο του σχετικού νομοσχεδίου, τόσο του χωροταξικού, όσο και του θεσμικού του μέρους...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ