Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Διαμαρτυρία μετά μουσικής

Μουσική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Πειραιά, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, οι οποίοι απέχουν από τα μαθήματά τους ήδη για 14η μέρα, με κύριο αίτημά τους την απομάκρυνση του διευθυντή του σχολείου τους, αλλά και το διορισμό καθηγητών, αφού μέχρι σήμερα το σχολείο λειτουργεί μόνο με δυο φιλολόγους και τέσσερις μουσικούς.Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου καταγγέλλει το διευθυντή του σχολείου "για τη διοικητική του ανεπάρκεια", αλλά και το ΠΥΣΔΕ Πειραιά για το ότι "δεν έλαβε υπόψη του σοβαρές καταγγελίες εις βάρος του, τον έκρινε κατάλληλο και του έδωσε το δικαίωμα να επανατοποθετηθεί διευθυντής".

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι γονείς του σχολείου, ο διευθυντής έχει προχωρήσει σε μια σειρά αναχρονιστικών μεθόδων, δε λειτουργεί σωστά το σχολείο, ενώ αρνείται συνεχώς να έχει επικοινωνία με τους γονείς, αλλά και τους μαθητές τόσο κατά την περσινή χρονιά όσο και φέτος.

Η Δαρεία Μπαλά,πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Γυμνασίου, μας είπε ότι το Μουσικό Γυμνάσιο αρχίζει να καταστρέφεται με βασική αιτία το διευθυντή του σχολείου. "Πάνε να καταργήσουν αυτόν το θεσμό. Εμείς δε θα τους αφήσουμε. Είναι τα παιδιά μας εκεί, είναι η ζωή μας ολόκληρη. Για να φοιτούν τα παιδιά σε αυτό το σχολείο έχουμε πολλά έξοδα, αφού τα μουσικά όργανα, που είναι ακριβά, τα αγοράζει ο γονιός", τόνισε.

Στο Μουσικό Γυμνάσιο φοιτούν συνολικά 72 μαθητές. Ηδη έχουν φύγει από το σχολείο με την έναρξη της αποχής 15 μαθητές και όπως καταγγέλλουν οι γονείς κινδυνεύει το σχολείο να κλείσει, αφού οι μαθητές δεν είναι διατεθειμένοι να γυρίσουν στο σχολείο, αν δεν απομακρυνθεί ο διευθυντής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ