Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Συνεχίστε ενωμένοι"

Ο χαιρετισμός του ΚΚΕ στο συλλαλητήριο

"Συνεχίστε ενωμένοι, μαζικά. Παλέψτε για να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο", ήταν το μήνυμα που έστειλε στους συγκεντρωμένους, εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Σπύρος Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος. Στο χαιρετισμό του, εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα της ελληνικής υπαίθρου, των κοινοταρχών, των κατοίκων, να μην ξεκληριστούν τα χωριά. "Γιατί δεν προχωρεί η κυβέρνηση σε τοπικά δημοψηφίσματα για να εκφραστεί ο λαός;", τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής για να συμπληρώσει πως, ακριβώς επειδή η βούληση του λαού είναι διαφορετική από τα κυβερνητικά σχέδια, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών δείχνει σημάδια εκνευρισμού και πανικού, "προσπαθώντας με ψέματα να δημιουργήσει εντυπώσεις".

"Υπάρχουν αιτίες που η ελληνική ύπαιθρος ερημώνει - συνέχισε. Είναι οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία πενήντα χρόνια. Παράλληλα, υπάρχει μια γενική επίθεση, που εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και εφαρμόζει η κυβέρνηση, κατά του αγροτοκτηνοτροφικού πληθυσμού, που θέλουν να τον μειώσουν από 22,2% σε 8%. Αυτό εξυπηρετεί και ο "Ι. Καποδίστριας". Η ύπαιθρος έχει ανάγκη από κίνητρα και κριτήρια, οικονομικά, κοινωνικά, παραγωγικά, για να αναπτυχθεί. Και πρέπει επιτέλους να σταματήσει η κοροϊδία προς την αγροτιά, να σταματήσει η δίωξη των αγροτών. Οταν δημεύουν αγροτικά μηχανήματα, πλήττουν και την αγροτική παραγωγή".

Για να καταλήξει πως, μέσα απ' όλα αυτά, συσσωρεύεται μια αγανάκτηση που "θα ξεσπάσει σαν χείμαρρος". Πως, τελικά, αυτό το νομοσχέδιο "δε θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ