Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ
Γκρέμισαν τα κοτέτσια, χτίζουν σπίτια!

Εκεί όπου πριν από μερικούς μήνες τα συνεργεία της νομαρχίας Αθηνών, κατεδάφιζαν τα κοτέτσια και τις παράγκες, κατά μήκος δηλαδή της κοίτης του Κηφισού στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, σήμερα έχουν "φυτρώσει" δεκάδες αυθαίρετα...

Αυτό διαπίστωσαν οι επόπτες περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ και εμπειρογνώμονες του Οργανισμού Αθήνας, μετά από ελέγχους που ξεκίνησαν στην περιοχή από την περασμένη Δευτέρα και ύστερα από καταγγελίες της "Οικολογικής Εξόρμησης Αττικής". Από τον έλεγχο έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 50 αυθαίρετα κτίσματα, από το ύψος του νεκροταφείου του Κόκκινου Μύλου στη Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι και το ρέμα της Πύρνας (Κοκκιναρά), στη Νέα Κηφισιά.

Και το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι τι θα κάνει το ΥΠΕΧΩΔΕ, αφού ως γνωστόν φρόντισε να μεταθέσει τις ευθύνες, μεταβιβάζοντας την αρμοδιότητα της κατεδάφισης των αυθαιρέτων κτισμάτων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Επισημαίνεται ότι οι επόπτες περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ - που αξίζει να σημειωθεί αυτή ήταν και η πρώτη τους αποστολή από τότε που τους παρουσίασε ο υπουργός Κ. Λαλιώτης πριν δύο χρόνια - έχουν καταγράψει περισσότερες από 50 περιπτώσεις αυθαιρέτων, μία εκ των οποίων είναι αυτή του νεκροταφείου του Κόκκινου Μύλου! Μάλιστα, υπάλληλοι της Διευθύνσεως Πολεοδομίας της νομαρχίας Αθηνών, μετά από αυτοψία στις 15 Σεπτέμβρη διαπίστωσαν και καταγράφουν στην έκθεσή τους την "κατασκευή τοιχίου κοντά στην κοίτη του Κηφισού ποταμού για επέκταση του νεκροταφείου και κατασκευή κτισμάτων καθ' υπέρβαση των πολεοδομικών διατάξεων του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού" (ΓΟΚ) 85.

Οι υπάλληλοι στην έκθεσή τους, η οποία κοινοποιήθηκε στο Ατυνομικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας, τονίζουν ότι "η οικοδομή αυτή πρέπει να κατεδαφιστεί μέσα σε 10 μέρες, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει κατεδαφιστεί η αυθαίρετη επέκταση του νεκροταφείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ