Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ούτε για φτύσιμο

Κάποιοι έλειπαν χτες από τη διαδήλωση. Και δεν είχαν πάει για βρούβες. Σε διατεταγμένη υπηρεσία ήταν οι άνθρωποι. Ο υπουργός Εσωτερικών, η κυβέρνηση, στην οποία ανήκει, και τα αφεντικά, τα οποία υπηρετεί μαζί με όλους τους άλλους αυτοανακηρυγμένους "εκσυγχρονιστές", έχουν ανάγκη συνηγόρων, έχουν ανάγκη από ένα άλλοθι. Και οι άνθρωποι έσπευσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Ποιοι; Η διοίκηση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων που θεωρητικά εκπροσωπεί και τις 4.000 κοινότητες που καταργούνται με τον "Καποδίστρια". Η ηγεσία του ΣΥΝ, επίσης, που όπως σεμνά διακηρύσσει εκπροσωπεί τις δυνάμεις του εκσυγχρονισμού στο χώρο της Αριστεράς.

Αυτοί, λοιπόν, την ίδια ακριβώς ώρα που οι εκπρόσωποι των υπό διάλυση κοινοτήτων διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας - σε μια διαδήλωση προκηρυγμένη ένα μήνα πριν - επέλεξαν προκλητικά εκείνη την ώρα να συναντηθούν για να ανταλλάξουν, λέει, απόψεις σχετικές με την καλύτερη εφαρμογή του "Καποδίστρια"!

Η οργή που προκαλεί από μόνη της η ίδια η πρόκληση δεν αφήνει κανένα περιθώριο για σχολιασμό των όσων ανεκδιήγητων ακούστηκαν στη διάρκεια της συνάντησής τους, μόνο και μόνο για να χρησιμοποιηθούν από τα κανάλια και να μπορεί να τα αξιοποιήσει σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, όταν θα παρουσιάζει το νομοθετικό έκτρωμα. Πιστεύουμε ότι μόνο μία ερώτηση αρκεί: Αν αυτό που έκαναν δεν αντιστοιχεί σε έμμισθη υπηρεσία στην κυβέρνηση, σε τι αντιστοιχεί;

Τελικά, σε ορισμένους και το φτύσιμο τζάμπα πάει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ