Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Απαντήστε κ. πρωθυπουργέ

"'Η η κυβέρνηση υιοθετεί την άποψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών για τη νομιμοποίηση του χασίς ή ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου δεν έχει θέση στην κυβέρνηση", επισημαίνει σε επίκαιρη Ερώτησή του στον πρωθυπουργό ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας

Επίκαιρη Ερώτηση για τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη κατέθεσε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου για τη νομιμοποίηση του χασίς.

"Συστηματικά, αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, καλλιεργείται η επικίνδυνη αντίληψη περί διαχωρισμού των ναρκωτικών σε "σκληρά" και "μαλακά" και προβάλλεται το "αίτημα" της νομιμοποίησης της χρήσης των "μαλακών" και ιδιαίτερα του χασίς. Θεωρητικά η κυβέρνηση δηλώνει ότι δε συμφωνεί με την άποψη αυτή, η οποία - πέρα από την αντιεπιστημονικότητά της - κρύβει το γεγονός ότι η χρήση του χασίς αποτελεί τον προθάλαμο για τη χρήση ηρωίνης και άλλων "σκληρών" ναρκωτικών και καλλιεργεί στην κοινωνία και ιδιαίτερα στη νεολαία, στάση ανοχής και αποδοχής της χρήσης ναρκωτικών ουσιών".

"Ωστόσο, υπογραμμίζει ο Απ. Τασούλας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δηλώνει απερίφραστα και με κάθε ευκαιρία ότι πρέπει να νομιμοποιηθεί η χρήση του χασίς. Μάλιστα, κλιμακώνοντας την προώθηση αυτής της αντίληψης, μέσω της εφημερίδας "Ιντεπέντεντ" (επικαλούμενος την ιδιότητά του σαν πρώην υπουργός Παιδείας, αλλά και την τωρινή του σαν υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) απευθύνει έκκληση προς τις κυβερνήσεις των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να προχωρήσουν όχι μόνο στη νομιμοποίηση της χρήσης του χασίς, αλλά και στην "ελεγχόμενη χορήγηση ηρωίνης"! Αυτή η συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη προπαγάνδιση της αντίληψης υπέρ της "ελεύθερης" χρήσης ναρκωτικών, καθιστά συνυπεύθυνη και συνένοχη ολόκληρη την κυβέρνηση. Δεν μπορούν να θεωρούνται "προσωπικές" οι απόψεις ενός μέλους του Υπουργικού Συμβουλίου όταν αυτό εκφράζεται διαφορετικά από την επίσημα εκφρασμένη κυβερνητική πολιτική. Ενα από τα δύο συμβαίνει: Η η κυβέρνηση υιοθετεί την άποψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών ή δεν την υιοθετεί οπότε ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου δεν έχει θέση στην κυβέρνηση".

Και η επίκαιρη Ερώτηση του Απ. Τασούλα καταλήγει: "Ερωτάται ο κ. πρωθυπουργός ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν και πότε ώστε η κυβέρνηση ανοιχτά και κατηγορηματικά να καταδικάσει αυτές τις επικίνδυνες απόψεις, καθώς και την πρακτική όσων αξιοποιούν τις θέσεις τους στο Υπουργικό Συμβούλιο για να προπαγανδίσουν τις "προσωπικές" τους απόψεις;".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ