Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
ΠΑΝΔΗΜΟ ΟΧΙ
στο σχέδιο "Ι. Καποδίστριας"

Με ένα δυναμικό συλλαλητήριο, κάτοικοι και αιρετοί διαδήλωσαν χτες στο κέντρο της Αθήνας, ό,τι η "ομερτά" κυβέρνησης και ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης έχει απαγορεύσει να ακούγεται

Μια πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση, τα πολιτικά της δεκανίκια και τους σχεδιασμούς τους για ερήμωση των χωριών, συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού κατά πώς ορίζουν οι Ευρω - εταίροι, ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών, επιπρόσθετο χαράτσωμα των δημοτών και κατάργηση χιλιάδων κοινοτήτων, έδωσαν χτες οι κάτοικοι της υπαίθρου.

Αιρετοί και κάτοικοι βροντοφώναξαν ΟΧΙ στις κυβερνητικές επιδιώξεις και διαδήλωσαν την απόφασή τους: Να συνεχίσουν τον αγώνα, που όπως έλεγαν, ξεκίνησε μόλις χτες! Να αντιταχθούν δυναμικά στο κυβερνητικό πρόγραμμα και να απαιτήσουν τη λήψη μέτρων ενάντια στην ερήμωση της περιφέρειας και τη μείωση του ήδη ισχνού αγροτικού εισοδήματος.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, χαιρετίζοντας τους συγκεντρωμένους, τόνισε την ανάγκη να συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα τους ενάντια σε ένα νομοσχέδιο που δε νομιμοποιείται στη συνείδηση του λαού.


ΣΕΛ.  16   -   17

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ