Πέμπτη 16 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πικετοφορίες διαμαρτυρίας των συνταξιούχων

Θα γίνουν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά, στις 23 Γενάρη

Με τρεις πικετοφορίες, στην Αθήνα, στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, θα εκφράσουν στις 23 Γενάρη οι συνταξιούχοι τη διαμαρτυρία τους για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) - που εκπροσωπεί τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ, του ΤΣΑ, του ΝΑΤ, του ΟΣΕ, του ΟΤΕ, των ΕΛΤΑ, της ΔΕΗ, των Τραπεζών και του Δημοσίου - καλεί τις Συντονιστικές Επιτροπές των άλλων πόλεων να οργανώσουν δικές τους πικετοφορίες.

Οι τρεις πικετοφορίες θα έχουν τις εξής αφετηρίες:

  • Στην Αθήνα,την πλατεία Κάνιγγος, ώρα 10 π.μ.
  • Στη Θεσσαλονίκη,το άγαλμα Βενιζέλου, ώρα 10 π.μ.
  • Στον Πειραιά,το Εργατικό Κέντρο, ώρα 10 π.μ.

"Οι αυξήσεις των συντάξεων κατά 2,5%+2,5% - που σε ετήσια βάση είναι 3,25% - αντιστοιχούν σε 60 - 150 δραχμές τη μέρα για χιλιάδες συνταξιούχους", τονίζει η ΣΕΑ σε ανακοίνωσή της και καλεί τους συνταξιούχους να δώσουν το ενωτικό αγωνιστικό τους "παρών". "Εκτός απ' την ακρίβεια, υπογραμμίζει η ΣΕΑ, τις αυξήσεις εμπαιγμού και τη βαριά φορομπηχτική πολιτική, που αφανίζουν το πενιχρό εισόδημα, οδηγούν τελικά στον κοινωνικό αποκλεισμό εκατοντάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους".

Η ΣΕΑ επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σύστημα είναι επικίνδυνα, καθώς οδηγούν στην αφαίρεση κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων και συρρικνώνουν συνολικά το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Επίσης, η ΣΕΑ ζητά συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου για να συζητήσει ασφαλιστικά και οικονομικά θέματα.

Η ΣΕΑ των συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ και ΤΣΑ Ιωαννίνων, μαζί με τις καλύτερες ευχές για το 1997, δηλώνει ότι θα αγωνιστεί για το βασικό αίτημα των συνταξιούχων, που είναι η επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη και τονίζει την ανάγκη ενός λαϊκού μετώπου, που θα αντιπαλέψει την πολιτική των Βρυξελλών και της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org