Πέμπτη 16 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥΡΚΟΒΟΥΝΙΑ
Να προστατευτούν οι κάτοικοι

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μήτσου Κωστόπουλου

Να προστατευτούν οι κάτοικοι της συνοικίας Ελευθερίας Βενιζέλου, στα Τουρκοβούνια, από τους ιδιώτες που διεκδικούν τα κτήματα όπου βρίσκονται τα σπίτια τους, ζητά, με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος.Ταυτόχρονα ζητά να ληφθούν μέτρα για την οριστική επίλυση του προβλήματος, ώστε να μην ταλαιπωρούνται 200 και πλέον οικογένειες, που ζουν στην περιοχή.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει το μέγεθος του προβλήματος: "Με έξωση από τα σπίτια τους απειλούνται 200 και πλέον οικογένειες στα Τουρκοβούνια, καθώς τα κτήματα όπου βρίσκονται τα σπίτια τους τα διεκδικούν ιδιώτες. Οπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών, η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στο ελληνικό δημόσιο - γεγονός με το οποίο συμφωνεί και το υπουργείο Οικονομικών - και βρίσκονται σε κινητοποιήσεις προκειμένου να μπει φραγμός στα σχέδια κάποιων μεγαλοκαταπατητών και να αποτραπεί ο κίνδυνος να χάσουν τα σπίτια τους και να βρεθούν στο δρόμο".

Να σημειώσουμε πως οι ιδιώτες καταπατητές στηρίζονται στην 591/90 απόφαση του Αρείου Πάγου, που τους αναγνωρίζει την κυριότητα σε μία έκταση 64 στρεμμάτων. Η απόφαση αυτή, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, φέρνει την υπογραφή του Ανδρουτσόπουλου, ο οποίος τελευταία απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης για τις δραστηριότητές του, και γεννά εύλογα ερωτηματικά. Οπως ερωτηματικά προκαλεί και η στάση της κυβέρνησης, αφού αποδεδειγμένα αυτή η περιοχή ανήκει στο ελληνικό δημόσιο. Αυτό επιβεβαιώνουν, εξάλλου, όχι μόνο παλιότερες δικαστικές αποφάσεις, αλλά και το γεγονός ότι στο χώρο αυτό έχουν χτιστεί σχολεία, εκκλησίες, κλπ. Παρ' όλα αυτά ο Αρειος Πάγος "δικαίωσε" τον ιδιώτη καταπατητή, που εδώ και πολλά χρόνια έπρεπε να καθίσει στο σκαμνί, ο οποίος μάλιστα απειλεί με εξώσεις ανθρώπους που με αίμα και ιδρώτα έχτισαν τα σπίτια εντελώς νόμιμα.

"Η υπόθεση αυτή πρέπει να πάρει τέλος. Φτωχοί άνθρωποι, εργαζόμενοι, ταλαιπωρούνται για πενήντα ολόκληρα χρόνια επειδή κάποιος λέει ότι ο χώρος που κτίστηκαν τα σπίτια είναι δικός του! Με την ίδια λογική ο οποιοσδήποτε μπορεί να διεκδικεί δημόσιες εκτάσεις και με την ανοχή του κράτους και τέτοιες αποφάσεις του Αρείου Πάγου να τις καταπατά!", τονίζει χαρακτηριστικά στην Επίκαιρη Ερώτησή του ο Μ. Κωστόπουλος.

Για το ίδιο θέμα ο Μ. Κωστόπουλος μαζί με τον Λεων. Αυδή, επίσης βουλευτή του ΚΚΕ, είχαν καταθέσει την προηγούμενη βδομάδα και Ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να σταματήσει η δίωξη του συνδικαλιστή εισαγγελέα(9/4/2008)
Τα χοτζέτια, ο Μουσταφάς και ο νόμος 3208...(19/8/2007)
Σαράντα χρόνια απειλούνται με έξωση(27/1/2000)
Φόβος έξωσης για 120 οικογένειες(1/8/1998)
Στήνουν ελικοδρόμιο σε δημόσια έκταση(26/4/1996)
Επιχειρήσεις σε... δημόσιες εκτάσεις(10/1/1996)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org