Σάββατο 31 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Απάντηση με αγωνιστικό προσκλητήριο

Οργανώνουν περιφερειακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε έξι πόλεις, ενόψει της έναρξης του "κοινωνικού διαλόγου" για το ασφαλιστικό

Εξι περιφερειακές συγκεντρώσεις είναι η απάντηση των συνταξιούχων στην... πρόσκληση της κυβέρνησης για συμμετοχή τους στην επιτροπή του διαβόητου"κοινωνικού διάλογο", που αρχίζει τις εργασίες της στις 18.6.1997. Οι αποφάσεις για τις συγκεντρώσεις πάρθηκαν σε συσκέψεις τοπικών συνταξιουχικών.

Οι Ομοσπονδίες των συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ και ΤΣΑ καλούν τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στις περιφερειακές κινητοποιήσεις, ενώ έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής των Σωματείων της Αθήνας στις 12.6.1997. Για την προετοιμασία της συμμετοχής τους στην κινητοποίηση των Σωματείων της Αθήνας οι συνταξιουχικές οργανώσεις του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ και του ΤΣΑ απ' την Αθήνα και τον Πειραιά οργανώνουν σύσκεψη την προσεχή Τετάρτη στα γραφεία της Ενωσης Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Αθηνών, Βερανζέρου 23, τέταρτος όροφος.

Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στις εξής πόλεις:

  • Την Τετάρτη, 4.6.1997, θα γίνει η πανσυνταξιουχική συγκέντρωση των οργανώσεων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ώρα 10 π.μ.
  • Τη Δευτέρα, 9.6.1997, θα γίνει συγκέντρωση των συνταξιούχων της Ηπείρου στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, ώρα 10 π.μ.
  • Την Τρίτη, 10.6.1997 θα γίνει στην Πάτρα η συγκέντρωση των συνταξιούχων της Πελοποννήσου και του Αγρινίου. Η συγκέντρωση θα γίνει σε ανοιχτό χώρο που θα ανακοινωθεί.
  • Στις 11.6.1997 θα γίνει Παγκρήτια συγκέντρωση στο Ηράκλειο.
  • Στις 12.6.1997 Πανθεσσαλική συγκέντρωση των συνταξιούχων στη Λάρισα.
  • Αναμένεται να αποφασιστεί μια ακόμα συγκέντρωση των συνταξιούχων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την οποία θα ανακοινωθεί ο χρόνος και ο χώρος της διοργάνωσής της.
Διαμαρτυρία για τα φάρμακα

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΙΚΑ με χτεσινή ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται έντονα για την αδικαιολόγητη αύξηση στις τιμές ορισμένων φαρμάκων που αποτελούν τον προάγγελο για το τι μέλλει γενέσθαι. "Ενώ εμείς παίρνουμε αυξήσεις με το σταγονόμετρο, μας τα παίρνουν πολλαπλάσια πίσω και δεν μπορεί να λέει η κυβέρνηση ότι ο πληθωρισμός είναι της τάξης του 4-5%", τονίζουν οι συνταξιούχοι.

Η Ομοσπονδία θεωρεί σκόπιμη την κωλυσιεργία της κυβέρνησης σχετικά με την ανακοστολόγηση των συγκεκριμένων φαρμάκων, ώστε οι φαρμακοβιομήχανοι να κάνουν χρήση των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με αποτέλεσμα η χώρα μας να μην έχει το δικαίωμα να απορρίψει τις ληστρικές αυξήσεις των φαρμακοβιομηχάνων. "Το μέτρο αυτό, σημειώνει η Ομοσπονδία, εκτός από εμάς θα θίξει και τα Ασφαλιστικά Ταμεία", υπογραμμίζει η Ομοσπονδία και ζητά απ' την κυβέρνηση να μην κάνει δεκτές αυτές τις αυξήσεις.

Τέλος, η Ομοσπονδία ζητά να γίνει ανακοστολόγηση από μηδενική βάση όλων των φαρμάκων με τα πραγματικά στοιχεία και να λειτουργήσει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου (ΕΟΦ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ