Πέμπτη 16 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ", ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
"ΝΕΚΡΑ" ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
από την κυβερνητική αδιαλλαξία

Καθολική η συμμετοχή των ναυτεργατών στη συνεχιζόμενη για τέταρτη μέρα απεργία τους, ενώ δυναμώνει συνεχώς το κίνημα αλληλεγγύης

Δυναμώνουν τα αγωνιστικά μποφόρ σε όλα τα λιμάνια της χώρας, όπου συνεχίζεται, με καθολική συμμετοχή, η απεργία των ναυτεργατών. Οι απεργοσπαστικές ενέργειες των εφοπλιστών "ναυαγούν" μπροστά στην αποφασιστική, μαχητική στάση των απεργών, ενώ σήμερα συνεδριάζει εκ νέου η ΕΕ της ΠΝΟ, για να αποφασίσει την κλιμάκωση της κινητοποίησης.

Σήμερα, εξάλλου, στις 11 το πρωί, οι απεργοί ναυτεργάτες πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ επίσηςσυγκέντρωση θα γίνει το απόγευμα και στην Πάτρα, όπου δυναμώνει το κίνημα αλληλεγγύης, όπως και στα άλλα λιμάνια της χώρας.

Η κυβέρνηση, από τη μεριά της, σκληραίνει τη στάση της και, διά στόματος υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, διαμήνυσε χτες ότι δε συζητά με απεργούς! Ειδικότερα, ο Στ. Σουμάκης ζήτησε να σταματήσει η απεργία, προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος (!), χαρακτήρισε "αδικαιολόγητη" την κινητοποίηση και αποφάνθηκε ότι είναι "έξω από κάθε νομικό πλαίσιο" τα αιτήματα που αφορούν το ασφαλιστικό! "Προνομιούχους" (!), ως προς το φορολογικό, χαρακτήρισε ουσιαστικά τους ναυτεργάτες ο υφυπουργός Οικονομικών, καταβάλλοντας, ταυτόχρονα, μια απαράδεκτη προσπάθεια να διαχωρίσει τους ναυτεργάτες από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αλλά και τους ίδιους μεταξύ τους!


ΣΕΛ.  13

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ