Πέμπτη 16 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Στη "γραμμή" της ιδιωτικοποίησης

Προσανατολισμένη στην ιδιωτικοποίηση ενός ακόμα κομματιού του ΟΤΕ είναι η κυβέρνηση, που αυτές τις μέρες από κοινού με τη διοίκησή του εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής στο Χρηματιστήριο δεύτερου πακέτου μετοχών. Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χ. Καστανίδης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη διοίκηση του Οργανισμού επιβεβαίωσε ουσιαστικά τον προσανατολισμό της κυβέρνησης, αν και - όπως είπε - δεν έχει ληφθεί ακόμα οριστική απόφαση.

Τα έσοδα του Οργανισμού για το 1997 θα φτάσουν τα 840 δισεκατομμύρια δραχμές από 738 δισ. που ήταν το προηγούμενο έτος.

Παρελθόν αποτελεί για τον ΟΤΕ και η μεταβατική περίοδος μέχρι το 2003, κατά την οποία θα είχε τη δυνατότητα να παραμείνει ο αποκλειστικός φορέας της φωνητικής τηλεφωνίας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο αρμόδιος υπουργός, άφησε να εννοηθεί πως κάτι τέτοιο είναι πιθανό, αν και υποστήριξε πως θα υπάρξει επαρκής μεταβατική περίοδος, κατά την οποία ο Οργανισμός θα ετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό.

Στη θέση του "μέχρι νεωτέρας" παραμένει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Πέτρος Λάμπρου, αφού η κυβέρνηση δε φαίνεται διατεθειμένη, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον, να κινήσει εκ νέου τη διαδικασία πρόσληψης καινούριου διευθύνοντος συμβούλου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ