Παρασκευή 27 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πουλούσαν ξένα οικόπεδα

Σπείρα πουλούσε σε ανυποψίαστους πελάτες ξένα οικόπεδα και μάλιστα σε ακριβές περιοχές της Αθήνας. Την "ουρά" του και σ' αυτήν την υπόθεση είχε βάλει ο Σταύρος Παναγιωτόπουλους, που συνελήφθη πριν ένα χρόνο για την πολύκροτη υπόθεση της κλοπής ομολόγων αξίας ενός δισεκατομμυρίου δραχμών από την Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εγκέφαλοι της σπείρας είναι ο Σπυρίδων Παπαδάκος, 58 χρονών και ο Ιωάννης Γριβέας, 54 χρονών, με συνεργούς τον Ευάγγελο Παπαθανασίου, 55 χρονών, τον Αδαμάντιο Καλπάκη και το γιο του Δημήτρη, τον Μιχαήλ Αλεξίου, τον Ευάγγελο Χατζηαργύρη και τον Σταύρο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος κρατείται ήδη στις Φυλακές Χαλκίδας.

Οι κατηγορούμενοι εντόπιζαν στη Γλυφάδα και το Ψυχικό ακίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες, είτε απουσίαζαν στο εξωτερικό και δεν είχαν την επίβλεψη του ακινήτου, είτε είχαν πεθάνει και δε διεκδικούνταν από κληρονόμους. Στη συνέχεια, με πλαστά δικαιολογητικά κατάφερναν να εκδώσουν στο όνομα των ιδιοκτητών πλαστές ταυτότητες, με τις οποίες προέβαιναν στην πώληση των ακινήτων σε ανυποψίαστα θύματα. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι έχουν πωλήσει τουλάχιστον τέσσερα οικόπεδα και ένα διαμέρισμα συνολικής αξίας περίπου 400 εκατ. δρχ. Επίσης διαπιστώθηκε ότι είχαν εισπράξει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων επιταγή του ΟΣΚ αξίας 25.000.000 δραχμών. Η υπόθεση διερευνάται σε βάθος με παράλληλές έρευνες στα υποθηκοφυλάκια, επειδή υπάρχουν υπόνοιες ότι οι εγκέφαλοι της σπείρας είχαν αρκετά καλή πληροφόρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ