Παρασκευή 27 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα ώριμα και τα ανώριμα

"Είμαι υπέρ της αποποινικοποίησης των μαλακών ναρκωτικών, αν αποδειχτεί πρώτα, βεβαίως, ότι η κοινωνία είναι ώριμη να δεχτεί αυτό το μέτρο".

Αυτά δήλωσε ο Στ. Μανίκας, πρώην προέδρος του ΟΚΑΝΑ, στα "Νέα" της 10.4.1997 (την επαύριο δηλαδή των ανακοινώσεων του υπουργείου για τα ναρκωτικά).

Χτες ο Στ. Μανίκας δήλωσε στον "Πλάνετ": "Θεωρώ ότι η γνώμη του κ. Γ. Παπανδρέου είναι τουλάχιστον πρόχειρη. Διότι αυτό που μπορεί κανείς να λέει, όταν μιλάει για φιλελευθεροποίηση και αποποινικοποίηση της χρήσης, αλλά αν θέλετε και της κατοχής του χασίς, θα πρέπει να προβλέπει και τους κανόνες και τους όρους και τις προϋποθέσεις, παραγωγής, εμπορίας και διακίνησης".

Η δήλωση του Μανίκα πριν δυο μήνες υπέρ της αποποινικοποίησης δεν ήταν δηλαδή προχειρότητα; Ενώ η χτεσινή δήλωση του Παπανδρέου ήταν προχειρότητα;!

Καλά ο Παπανδρέου έχει πάρει στις πλάτες του την υπόθεση της νομιμοποίησης και καλλιέργειας του χασίς στις γλάστρες. Αλλά ο πρώην πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ να δηλώνει τέτοια πράγματα; Αυτά δηλαδή σχεδίαζε εκεί και τα βρήκε ανώριμα για τούτη την περίοδο;

Ημαρτον κύριε!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ