Παρασκευή 27 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τρίωρη στάση εργασίας και κατάληψη

Σε τρίωρη στάση εργασίας και ολοήμερη κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης εμποδίζοντας την πραγματοποίηση του προγραμματισμένου Δημοτικού Συμβουλίου. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν από τη διοίκηση του δήμου την άμεση επίλυση οικονομικών και θεσμικών προβλημάτων που χρονολογούνται από το 1990 - 1991 μέχρι και σήμερα.

Στη συνάντηση που είχε το προεδρείο του Συλλόγου με τον δήμαρχο, λίγο πριν την έναρξη της κινητοποίησης, τον κάλεσε να μπει επικεφαλής αυτού του αγώνα και όλοι μαζί να διεκδικήσουν τα χρήματα που χρωστά το κράτος στην ΤΑ και για την καταβολή των οποίων μέχρι τώρα μόνο αόριστες υποσχέσεις έχει δώσει η κυβέρνηση. Ο δήμαρχος αρνήθηκε, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τα αιτήματα ανύπαρκτα.

Μιλώντας προς τους συγκεντρωμένους συναδέλφους της, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Σμαρώ Κυριαζίδου, σημείωσε: "είναι ντροπή για μια δημοτική διοίκηση πόλης που σήμερα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, οι εργαζόμενοι να ζητούν τα αυτονόητα για να εργαστούν και αντί αυτού να εισπράττουν κοροϊδία. Γιατί "αυτονόητα" είναι ο εξαερισμός, η θέρμανση και η απολύμανση στο μηχανουργείο όταν ο δείκτης ηπατίτιδας είναι 60%, "αυτονόητα" είναι οι εργαζόμενοι της καθαριότητας να μαζεύονται σε αξιοπρεπείς εργασιακούς χώρους και όχι σε στάβλους".

Η κινητοποίηση των εργαζομένων θα συνεχιστεί και σήμερα με την ίδια μορφή, ενώ αν δεν υπάρξει συγκεκριμένη δέσμευση για την επίλυση των προβλημάτων, είναι πολύ πιθανό να συνεχίσουν επ' αόριστο τον αγώνα τους.

Κλιμάκιο της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε τους εργαζόμενους και εξέφρασε την πλήρη στήριξη σε κάθε αγωνιστικό διεκδικητικό βήμα απέναντι στο δήμο και την κυβέρνηση. Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασε και η "Δημοτική Κίνηση Θεσσαλονίκης". "Θεωρούμε απαράδεκτη και αντεργατική την πολιτική της Διοίκησης του δήμου που ταυτίζεται με την πολιτική της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι του δήμου είναι η κυριότερη δύναμη για την ανόρθωση και τον ευπρεπισμό της πόλης μας και η άμεση λύση των οικονομικών και θεσμικών προβλημάτων των εργαζομένων καθώς και το σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης δραστηριοτήτων του δήμου, θα συμβάλουν σ' αυτή την κατεύθυνση", σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασε και ο Συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ