Παρασκευή 27 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Για να αλλάξουν οι συγκοινωνίες της ταλαιπωρίας

Αύριο στις 10 π.μ. στο ξενοδοχείο "Τιτάνια"

Αύριο πραγματοποιείται η ημερίδα της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ), με θέμα τις συγκοινωνίες της Αττικής, τη σημερινή τους κατάσταση και τις προοπτικές τους. Στην ημερίδα, που θα γίνει στο ξενοδοχείο"Τιτάνια", από τις 10 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ., θα κατατεθούν οι προτάσεις της παράταξης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συγκοινωνιών και θα γίνουν παρεμβάσεις από εκπροσώπους αρμόδιων φορέων.

Η ΝΑΣ τονίζει πως οι συγκοινωνίες της ευρύτερης περιοχής της Αττικής δεν εξυπηρετούν, αλλά ταλαιπωρούν τους εργαζόμενους και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στο λαό. "Ολα αυτά αποτέλεσαν κατά καιρούς θέμα ποικίλων συζητήσεων και σήμερα αναδεικνύονται ως ένα από τα κυρίαρχα επίκαιρα προβλήματα. Οι συγκοινωνίες, σήμερα, δεν ικανοποιούν κανέναν, αλλά και οι μελλοντικοί σχεδιασμοί των κυβερνητικών φορέων δε φαίνεται να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, σε θετική κατεύθυνση", σημειώνει η παράταξη, σε σχετική ανακοίνωσή της.

Επισημαίνει, ακόμα, πως η ίδια, με την ίδρυση και λειτουργία του Β βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ασχολήθηκε με το μείζον αυτό πρόβλημα, κατέθεσε προτάσεις, όχι μόνο με το πρόγραμμά της, αλλά και στα θεσμοθετημένα όργανα της Νομαρχίας Αθήνας, όπως και σε αρμόδιους φορείς. Επιπλέον, υπογραμμίζει πως οι συγκοινωνίες έχουν άμεση σχέση με την ανάπτυξη και με κοινωνικές ανάγκες, έχουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις και απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Στην ημερίδα έχει προσκληθεί πλήθος φορέων, που έχουν σχέση με το ζήτημα και αναμένεται να κατατεθούν ιδιαίτερα σημαντικές προτάσεις. Συγκεκριμένα, έχουν προσκληθεί: Οι φορείς των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, οι διοικήσεις ΟΑΣΑ, ΕΘΕΛ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ, ΟΣΕ και ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Ο πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά, οι νομάρχες Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, καθώς και οι αρμόδιοι αντινομάρχες. Η Διοικούσα Επιτροπή της ΤΕΔΚΝΑ. Οι δήμαρχοι και οι κοινοτάρχες του νομού. Τα μέλη των δημοτικών κινήσεων που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ. Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, ο Σύλλογος "Φίλοι του Σιδηροδρόμου", ο Οργανισμός Αθήνας, το ΤΕΕ, ειδικοί επιστήμονες, το Συνδικάτο Οικοδόμων, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και Ελευσίνας, η ΓΣΕΕ και εκπρόσωποι άλλων μαζικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ