Παρασκευή 27 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ
Τους φταίνε οι... διαρροές

"Μετασεισμικές δονήσεις" συνεχίζουν να προκαλούν στο χώρο της Δικαιοσύνης οι διαρροές στον Τύπο για ύποπτες και περίεργες αποφάσεις διοικητικών δικαστών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι έχουν ζημιώσει το δημόσιο με δισεκατομμύρια δραχμές και έχουν ασκήσει πιέσεις και παρεμβάσεις σε δικαστές συναδέλφους τους για να ευνοηθούν με τις δικαστικές αποφάσεις ιδιωτικές εταιρίες. Ηδη έχουν ασκηθεί πειθαρχικές διώξεις εναντίον δικαστών που ενέχονται στην έκδοση τέτοιων ύποπτων αποφάσεων.

Χτες, συνήλθε εκτάκτως η Ολομέλεια του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και έλαβε μια σειρά αποφάσεις για το θέμα των πρόσφατων καταγγελιών για διοικητικούς δικαστές. Εβδομήντα πέντε συνολικά διοικητικοί δικαστές, αντί να ασχοληθούν με την ουσία του προβλήματος, κατέληξαν ομόφωνα χτες στις εξής καταπληκτικές αποφάσεις:

  • Ζητούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας να ασκήσουν πειθαρχική δίωξη κατά παντός οργάνου που εμπλέκεται στη διαρροή πληροφοριών στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις πειθαρχικές υποθέσεις των διοικητικών δικαστών. Επίσης, για το ίδιο θέμα ζητούν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ασκήσει ποινικές διώξεις.
  • Εξουσιοδοτούν τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου της Διεύθυνσης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, ώστε στο μέλλον να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την άσκηση ποινικής και πειθαρχικής δίωξης για διαρροή ανάλογων πληροφοριών.
  • Αποδοκιμάζουν κάθε ενέργεια δικαστικού λειτουργού η οποία απάδει στο αξίωμά του και πλήττει την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης και ζητούν να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι σχετικές έρευνες και να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις.
  • Τέλος, η Ολομέλεια των διοικητικών δικαστών καλεί τους δικαστές στους οποίους έχει ανατεθεί η πειθαρχική διαδικασία να τηρούν τη μυστικότητα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ