Με θέμα το πρόβλημα των ναρκωτικών, συνεχίζονται, στις 2 Ιούλη, οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στη Λάρισα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ταχυδρομείου και όπως τόνιζαν μέλη του ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, το πρόβλημα των ναρκωτικών απασχολεί ολόκληρη τη νεολαία, προκαλεί θανάτους, ενώ από την άλλη πλευρά κυβερνητικοί παράγοντες προτείνουν τη νομιμοποίηση της χρήσης. Υπογράμμισαν, επίσης, ότι η ΚΝΕ - μέσα και από το Φεστιβάλ - συμβάλλει στον προβληματισμό και αναδεικνύει τις αιτίες του κοινωνικοπολιτικού προβλήματος των ναρκωτικών.
Στις επόμενες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις - στις 23/8 στον Τύρναβο,στις 24/8, στην Αγιά,στις 30/8 στους Γόννους,στις 31/8 στην Τσαριτσάνη και στις 2/9 στην Ελασσόνα - θα προβληθούν θέματα και προβλήματα που αφορούν την παιδεία, την υγεία, την ανεργία, την ειρήνη, τη δημοκρατία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό κ. ά. Η κεντρική φεστιβαλική εκδήλωση θα γίνει στις 13 και 14 Σεπτέμβρη στο Κηποθέατρο του Αλκαζάρ.
Ακολουθούν εκδηλώσεις στο ίδιο πλαίσιο στις 1, 2, 3 Ιούλη στου Ζωγράφου και στις 11 Ιούλη στην Καισαριανή.Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 13 Ιούλη στην κεντρική πλατεία της Καισαριανής.