Παρασκευή 27 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διώκεται καθηγητής που αρνήθηκε να παρανομήσει...

Ανακοίνωση της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών"

Την αλληλεγγύη της σε κάθε διωκόμενο εκπαιδευτικό εκφράζει σε ανακοίνωσή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών", με αφορμή τη δίωξη καθηγητή γιατί αρνήθηκε να εγκαταλείψει την οργανική του θέση, όπως του ζητήθηκε. Συγκεκριμένα, η ΔΕΕ καταγγέλλει την απαράδεκτα συνεχιζόμενη δίωξη του Θανάση Καραμπέτσου, ο οποίος επί ένα χρόνο σχεδόν ταλαιπωρείται γιατί αρνήθηκε "να συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις" της διοίκησης και ο οποίος ζήτησε και ζητάει την εφαρμογή του νόμου (δηλαδή να συμπληρώνει πλήρες ωράριο στην οργανική του θέση, όπως είχε από την αρχή του διδακτικού έτους).

"Είναι δε λυπηρό, τονίζει η ΔΕΕ, σε μια περίπτωση σαν την παραπάνω το ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ να αφήνει ακάλυπτο το συνάδελφο θεωρώντας ότι "εξάντλησε όλη την επιρροή του" με ερήμην της ΔΕΕ συναντήσεις με το ΠΥΣΔΕ, σε προσπάθειες συμβιβασμού με κατεύθυνση την πλήρη υποταγή του συναδέλφου. Αποτέλεσμα είναι σήμερα να επιχειρείται περικοπή του μισθού του και να καλείται το ΠΥΣΔΕ, στο οποίο έχει προσφύγει ο συνάδελφος να αποφασίσει περί του πρακτέου. Σαν ΔΕΕ, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, δηλώνουμε ότι είμαστε αλληλέγγυοι και συμπαραστεκόμαστε σε κάθε διωκόμενο συνάδελφο οπουδήποτε και αν ανήκει και πιστεύουμε ότι όσο αδίστακτη και αν είναι η διοίκηση ένα σωστό και ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να την αντιμετωπίσει και να αντικρούσει αυθαίρετες παρεμβάσεις".

Η ΔΕΕ καλεί τις συνδικαλιστικές παρατάξεις με αίσθημα ευθύνης και δικαίου να συμβάλουν, ώστε να σταματήσει η δίωξη του συναδέλφου και καλεί επίσης τους αιρετούς στο ΠΥΣΔΕ Αθήνας να ανταποκριθούν στο ρόλο που ο κλάδος τούς ανέθεσε εκλέγοντάς τους εκπροσώπους του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ