Παρασκευή 27 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Καθάρισαν" μόνοι τους!

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από τα νεκροταφεία Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας και Π. Φαλήρου, μάζεψαν τα σκουπίδια από αυτά και τα πέταξαν στο δρόμο, μήπως συγκινηθούν οι αρμόδιοι

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Ν. Σμύρνηςαέκαναν χτες οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από τα νεκροταφεία Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης και Π. Φαλήρου, απαιτώντας από τους αρμόδιους να καθαρίσουν το χώρο γύρω από αυτά και να μπει χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσής τους από την περιοχή. Προχτές βράδυ έκαναν συγκέντρωση στην οδό Σωκράτους, έξω από το νεκροταφείο της Ν. Σμύρνης την οποία διοργάνωσε ο εξωραϊστικός Σύλλογος "Ασύρματος" Αγίου Δημητρίου.

Οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής επανειλημμένα έχουν ζητήσει από τους δήμους να καθαριστεί ο χώρος γύρω από τα νεκροταφεία, αλλά μέχρι και προχτές δεν είχε γίνει τίποτα. Ετσι προχτές βράδυ πήραν την πρωτοβουλία να τον "καθαρίσουν" μόνοι τους. Μάζεψαν τα σκουπίδια και τα μπάζα από τα πεζοδρόμια και τα έριξαν στο δρόμο, με σκοπό να αναγκάσουν τους αρμόδιους να τα μαζέψουν.

Η κατάσταση που επικρατεί στο περίγυρο των νεκροταφείων είναι απαράδεκτη. Οι κάτοικοι που μένουν μόνο λίγα μέτρα γύρω τους, καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα. Τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα μπάζα και σκουπίδια, ανάμεσά τους πεταμένα στεφάνια και σάπια φέρετρα. Ενώ πλήθη από κατσαρίδες, κουνούπια και ποντίκια έχουν κατακλύσει την περιοχή. Το κακό, όμως, δε σταματά εκεί. Οι δήμοι Ν. Σμύρνης και Π. Φαλήρου έχουν δημιουργήσει χώρους έξω από τα νεκροταφεία τους, όπου σταθμεύουν τα απορριμματοφόρα τους. Εκεί, μάλιστα, τα πλένουν, με αποτέλεσμα τα βρώμικα νερά να τρέχουν στους δρόμους ανεξέλεγκτα και σε πολλά σημεία να λιμνάζουν. Την ώρα που οι κάτοικοι πραγματοποιούσαν τη συγκέντρωση, το Δημοτικό Συμβούλιο της Ν. Σμύρνης συνεδρίαζε. Ο επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας, Γιάννης Κωνσταντινίδης,που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, τόνισε ότι πρότεινε να διακοπεί η συνεδρίαση και να έρθουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκεί για να συζητήσουν επιτόπου το θέμα με τους κατοίκους. Η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή. Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Ν. Σμύρνης και υπεύθυνη για το περιβάλλον, Κλέρυ Ζησίμου,που πέρασε από τη συγκέντρωση, τόνισε πως δε γνώριζε το πρόβλημα που υπάρχει στο συγκεκριμένο χώρο!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πόλη χτισμένη πάνω σε ρέμα!(2005-10-25 00:00:00.0)
Τα νεκροταφεία έγιναν και ρετιρέ!(1997-06-03 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για τα νεκροταφεία στο Π. Φάληρο(1997-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ