Παρασκευή 27 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Πακέτο" φτώχειας για τους αγρότες
  • Εντονες αντιδράσεις για τις τιμές που θα ισχύσουν στα αγροτικά προϊόντα την περίοδο '97/'98.
  • Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει στον αγροτικό κόσμο το "μαύρο" πακέτο τιμών και συνοδευτικών μέτρων για την εμπορική περίοδο 1997/98, που ψήφισε το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, ενώ το ΚΚΕ τονίζει πως στις Βρυξέλλες καταφέρθηκε νέο πλήγμα στο εισόδημα και την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Οπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ: "Το πάγωμα των αγροτικών τιμών για 9η συνεχή χρονιά, όταν το κόστος παραγωγής αυξάνει συνεχώς και η μείωση της τιμής παρέμβασης στο ρύζι και λάδι, που ευνοεί την ασυδοσία των εμπόρων, θα δημιουργήσουν και νέα φτώχεια στους αγρότες. Τα μέτρα αυτά συμπληρώνονται με τις μειώσεις των μηνιαίων προσαυξήσεων στο ρύζι, στα σιτηρά και στα έξοδα αποθήκευσης της ζάχαρης". Και συνεχίζει η ανακοίνωση: "Σε κάθε καταστροφική απόφαση της ΕΕ για τη μικρομεσαία αγροτιά, ο υπουργός Γεωργίας, που συνειδητά και χωρίς αντιρρήσεις την υπογράφει πανηγυρίζει και θριαμβολογεί. Το ίδιο κάνει και τώρα. Ομως οι αγρότες, αλλά και οι εργαζόμενοι δεν κοροϊδεύονται πια. Με τον ενωμένο αγώνα τους θα δώσουν απάντηση στην κυβερνητική πολιτική. Το ΚΚΕ θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών για να αποτραπεί το ξεκλήρισμά τους".

Σε ανακοίνωση, επίσης, που εξέδωσε η Γραμματεία Αγροτικού της ΝΔ, με προφανή σκοπό να κρατηθούν τα αντιπολιτευτικά προσχήματα, ασκείται κυρίως κριτική στη στάση του υπουργού Γεωργίας στις Βρυξέλλες και για τους τύπους αναφέρεται ότι με τις θεσμικές τιμές που θα ισχύσουν για την εμπορική περίοδο 1997/98 ο Ελληνας αγρότης θα δοκιμάσει διπλή πίεση, τόσο από το πάγωμα των τιμών, όσο και από την αύξηση του κόστους παραγωγής.

Την αντίθεσή τους στο περιεχόμενο του πακέτου τιμών, εξέφρασαν χτες σε ανακοινώσεις τους και οι διοικήσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΕΣΑΣΕ και της ΣΥΔΑΣΕ, παραμένοντας, όμως, για άλλη μια φορά, στα λόγια και έχοντας ως στόχο τον αποπροσανατολισμό των αγροτών, από αγωνιστικές διεκδικήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ