Τετάρτη 31 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ
Επικίνδυνες απόψεις περί στοχοποίησης!

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 7.42 χτες το πρωί, στη διασταύρωση των οδών Δοξαπατρή και Σαραντάπηχου στο Λυκαβηττό. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε σακίδιο και είχε στηριχτεί σε ποδήλατο, 100 μέτρα από το σπίτι του υπουργού Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκη.

Η βόμβα εξερράγη - σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας - με τηλεχειρισμό, λίγα μέτρα πριν ο σκύλος με τον αστυνομικό των ΤΕΕΜ φτάσουν στο σημείο, όπως γίνεται κάθε μέρα, σαν μέτρο ασφάλειας του υπουργού. Αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν, από τον κρότο, ο ένστολος μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με πόνους στα αυτιά, αλλά και να προκληθούν σημαντικές ζημιές σε τρία αυτοκίνητα και τζάμια των τριών σχολείων που βρίσκονται λίγα μέτρα μακρύτερα από το σημείο της έκρηξης. Τα σχολεία και η ώρα που έγινε η έκρηξη δείχνουν πως ήταν ορατός ο κίνδυνος τραυματισμών πολιτών.

Πριν από την επίθεση, δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα και μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Πάντως, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πίσω από την έκρηξη, βρίσκεται η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Υποπτες και επικίνδυνες απόψεις περί «στοχοποίησης» του Γ. Βουλγαράκη εκφράζουν κυβερνητικά στελέχη, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην πολύ καλά φυλασσόμενη περιοχή κοντά στο σπίτι του υπουργού Πολιτισμού.

Οι απόψεις περί στοχοποίησης που εκφράστηκαν χτες τόσο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο όσο και από άλλα κυβερνητικά στελέχη (Ι. Τραγάκης), «δείχνουν» ως ηθικούς αυτουργούς της βομβιστικής επίθεσης ούτε λίγο ούτε πολύ όσους άσκησαν κριτική στον υπουργό, είτε αμφισβήτησαν τις επιλογές του ίδιου και της κυβέρνησης, όπως οι μαζικές απαγωγές των Πακιστανών και οι υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Ο Θ. Ρουσόπουλος έκρινε χτες σκόπιμο να προβεί σε ένα «πολιτικό σχόλιο» για τη βομβιστική επίθεση, για το οποίο μάλιστα απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε διευκρίνιση και άφησε να αιωρείται «προς πάσα κατεύθυνση»... «Για μένα είναι σαφές ότι υπάρχει στοχοποίηση στο πρόσωπο του κ. Βουλγαράκη για τον α' ή β' λόγο», είπε και συμπλήρωσε: «Ως εκ τούτου, δε θέλω να προβώ σε περισσότερα σχόλια», παραπέμποντας στην αστυνομική έρευνα. Ο εκπρόσωπος δε θέλησε να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα αναφορικά με το ποιοι και γιατί στοχοποίησαν τον τέως υπουργό Δημόσιας Τάξης, πολλαπλασιάζοντας τα ερωτήματα.

Περισσότερο «διαφωτιστικός» ήταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ι. Τραγάκης, ο οποίος μιλώντας νωρίτερα στον «Αλφα 9,89» έκανε λόγο για στοχοποίηση του υπουργού μέσω... της δημοσιότητας.

«Το χτύπημα χαρακτηρίζεται τυφλό», αποφάνθηκε και πρόσθεσε: «Το δεύτερο είναι ότι, εάν είχε στόχο τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης και νυν Πολιτισμού, τον κ. Βουλγαράκη, φαίνεται ότι η δημοσιότητα που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό για τον κ. Βουλγαράκη υπέδειξε στόχο(!). Ετσι πιστεύω εγώ δηλαδή. Αυτό δείχνει πόσο ευάλωτοι είναι οι πολιτικοί, όταν ορισμένες φορές βάλλονται, ίσως και χωρίς λόγο».

Κατά τα λοιπά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η κυβέρνηση καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση και συμπαρίσταται στον Γ. Βουλγαράκη και την οικογένειά του, που αποτέλεσαν στόχο τέτοιων επιθέσεων δύο φορές μέσα σε τρία χρόνια, επισημαίνοντας ότι «η επίθεση είναι επίθεση στη Δημοκρατία, γιατί κάθε βόμβα σε περίοδο Δημοκρατίας, εκτός αυτού που στοχοποιεί, στοχεύει στην ίδια τη Δημοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ